El sector hoteler valencià confia a atraure a l'agost el turista espanyol per a “salvar” en part la campanya

L'empresariat destaca que les reserves canvien dia a dia i que s’està sacrificant el preu per a estimular la demanda.

Platja de Benidorm
Platja de Benidorm

El sector hoteler valencià lluita per a superar la campanya d’estiu de la millor manera possible. La nova normalitat ha convertit la campanya turística en la “més estranya de la història”, en paraules del president de la patronal Hosbec, Toni Mayor. I l'actualitat diària afecta de ple un sector molt sensible en aquests moments i intensifica més encara la reserva d'última hora. La previsió tant d’Hosbec com de la Confederació d’Empreses Turístiques de la Comunitat Valenciana és que a l'agost entre un 60% i 75% de la planta hotelera estarà oberta. El sector confia en el turisme espanyol i en la venda d’última hora, enguany més acusada que mai. Entre el 65% i el 70% de la clientela prevista procedirà del mercat espanyol i el 30% restant de fora de l'estat, estima Hosbec.

El president de la patronal hotelera parla, de fet, de cert optimisme dins la incertesa. Diu que hi ha expectació i "cert optimisme" en ser preguntat per la previsió per al mes d'agost. Hosbec estima que un 60% de la planta hotelera valenciana estarà oberta i que en punts com ara Dénia o Calp aquest percentatge podria pujar fins del 80%. I encara que en un escenari voluble, el sector detecta que el mercat està animant-se. Agost és un mes en què tradicionalment el turisme espanyol té més pes que l'internacional, una situació que enguany és més clara. El president de la patronal hotelera remarca que la Comunitat Valenciana és un destí "pròxim i tranquil" en aquest context. Mayor, finalment, descarta que l'obligació de portar mascareta perjudicarà l'ocupació dpmat que és una situació pràcticament general a les autonomies.

Per la seua banda, el president de la Confederació d’Empreses Turístiques de la Comunitat Valenciana, Luis Martí, estima que durant el mes d'agost es pot arribar a una ocupació mitjans del 60%. Martí recorda que la planta hotelera no està completament oberta i que un 25% continuarà tancada el mes pròxim "com a poc". També considera que l'ocupació serà "molt desigual al llarg de la Comunitat valenciana. Els destins depenents del mercat estranger estan patint molt. Els depenents del mercat nacional, estan millor".

El responsable de la Confederació d'Empreses Turístiques de la Comunitat Valenciana també subratlla que les últimes notícies sobre els rebrots "han alentit les reserves" i es mostra més negatiu en l'evolució de la situació. "Tot pot anar a pitjor, i difícilment a millor", resumeix. Martí també remarca que el sector està "sacrificant el preu per a estimular la demanda" i anticipa que l'estiu en conjunt serà roín. "S'aspira, poc més, que a no perdre diners i a conservar els llocs de treball", lamenta.

A Castelló, l'Associació Provincial d'Empresaris d'Hoteleria i Turisme de Castelló (Ashotur) explica que l'ocupació dels càmpings està prou malament i que estan patint moltes cancel·lacions i reserves molt lentes. Pel que fa a hotels i apartaments, el que més reserves té està al 50%. En una línia semblant a la Confederació, Ashotur espera un estiu roín, en què l'horitzó és no perdre diners.

També et pot interessar

stats