El sector hoteler proposa que la despesa en turisme nacional desgrave en la renda del 2020

Demanen mesures per a pal·liar les pèrdues econòmiques que ha patit el sector, durament colpejat per la Covid-19.

El president de Cehat Jorge Marichal, durant la compareixença en el Congrés (al centre)
El president de Cehat Jorge Marichal, durant la compareixença en el Congrés (al centre) / Kiko Huesca (Efe)

El president de la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (Cehat), Jorge Marichal, ha llançat una bateria de propostes per a esmenar els "problemes de tresoreria" que, segons ha denunciat, pateixen les empreses del sector a causa de la paralització de l'activitat turística que ha provocat la pandèmia de Covid-19. Entre les mesures, demana que les despeses que els espanyols i les espanyoles generen en turisme intern es puguen desgravar de la declaració de l'IRPF del 2020.

El president de la patronal hotelera ha defensat aquest dilluns en la comissió de reconstrucció social i econòmica del Congrés la necessitat de reactivar el turisme intern a Espanya després de la pandèmia. A més de les desgravacions en l'IRPF, ha demanat que es prolonguen els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) almenys fins que acabe l'any, davant la possibilitat que es produïsca un rebrot de Covid-19 o que la demanda no siga l'esperada.

Una altra de les mesures per a reactivar el sector hoteler que proposa Cehat és aplicar bonificacions en els bitllets d'avió i impulsar els programes públics de viatge com el de l'Imserso. Volen incentivar així una demanda que es mostra "reticent" a tornar a pujar a un avió per la crisi sanitària.

També et pot interessar

stats