El sector de frites i esmalts alerta d'una caiguda superior al 40% en les vendes a l'abril

La patronal Anffecc alerta que les xifres poden empitjorar a final de mes si no s'adopten mesures per a injectar liquiditat.

Un operari treballa amb un taulell
Un operari treballa amb un taulell

La indústria ceràmica de les comarques del nord continua ressentint-se per l'impacte econòmic que ha tingut la crisi del coronavirus. L'aturada de l'activitat entre finals de març i principis d'abril obligada per l'estat d'alarma ve acompanyada per una caiguda en la demanda, que s'ha desplomat estrepitosament en l'últim mes i deixa pèrdues per damunt dels 950 milions d'euros en el mercat espanyol.

La patronal Anffecc, que agrupa les empreses del sector de frites i esmalts a Castelló, alerta que les vendes han caigut més d'un 40% a l'abril, un període habitual de moviment comercial que ha quedat paralitzat a conseqüència de la Covid-19. L'enfonsament de la demanda nacional i internacional ha provocat aquesta reducció en les vendes, i també que les exportacions caiguen un 37%.

Anffecc preveu que les xifres puguen encara empitjorar a final de mes si no s'adopten mesures d'injecció de liquiditat en el sector. La patronal assegura que els fabricants d’esmalts no han aplicat cap expedient de regulació d'ocupació (ERTO) i que es mantenen les plantilles que hi havia abans de la crisi, però avisa que si la situació s'agreuja seria difícil conservar-les.

També et pot interessar

stats