El sector editorial assenyala que la prohibició de canviar els llibres per al pròxim curs s’ha fet tard i sense consultar

Denuncien que els llibres ja els tenien preparats, que la inversió feta no es podrà recuperar i que l’impacte econòmic serà molt gran.

Manel Romero en 'Les notícies del matí'
Manel Romero en 'Les notícies del matí'

La Conselleria d'Educació, mitjançant una resolució, ha prohibit a les editorials canviar els llibres de text per al proper curs escolar del 2020/2021. La mesura ha posat en peu de guerra editors i llibrers perquè assenyalen que la decisió s’ha pres tard i sense consultar. El sector alerta també que l’impacte econòmic de la prohibició serà molt gran. Així ho ha explicat en una entrevista en Les notícies del matí Manel Romero, secretari tècnic de l’Associació d’Editors del País Valencià.

Ha denunciat que la inversió feta per les editorials no es podrà recuperar. Segons ha explicat, els llibres ja estaven preparats, per la qual cosa creu que caldria negociar per a compensar les editorials per les despeses. També ha advertit que la decisió suposarà un trencament de projectes educatius que ja havien començat. Així mateix, ha demanat un aclariment per a saber si la mesura també afectarà infantil i batxillerat.

Un altre punt sobre el qual ha insistit Manel Romero és la necessitat d’invertir també en cultura i educació per a eixir de la crisi provocada per la Covid-19. “Hem patit una crisi econòmica de 10 anys i ara ens n’ha caiguda una altra, hem d’eixir també amb inversions en educació i cultura, perquè la societat vaja avant”.

També et pot interessar

stats