El sector de la construcció continua durant l'estat d'alarma

El president dels contractistes d'obres públiques assegura que no s'ha fet cap ERTO en les empreses que engloba Fecoval.

El sector de la construcció continua durant l'estat d'alarma
El sector de la construcció continua durant l'estat d'alarma

El sector de la construcció i, més concretament el de les obres públiques, segueix l'activitat durant l'estat d'alarma. El president de la Federació d'Empreses de la Comunitat Valenciana de Contractistes d'Obres de l'Administració (Fecoval), José Luis Santa Isabel, així ho ha assegurat en una entrevista en Les notícies del matí.

Santa Isabel ha defensat que el sector no s'emmarca dins de les mesures de contingència del Covid-19 del reial decret d'estat d'alarma i que pretén contribuir a l'economia espanyola, ara que la resta de sectors estan parats. A més, ha incidit en el fet que, dins de la federació que presideix, no hi ha hagut cap empresa que haja fet un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO), i que la intenció és seguir mantenint els llocs de treball. No obstant això, per a poder fer-ho, assegura que cal que l'activitat constructiva continue, sempre d'una manera controlada amb una seguretat sanitària.

Per aquest motiu, Santa Isabel ha explicat que s'han suspés totes les obres que s'estaven fent en espais tancats, però sí que es mantenen les que es fan en espais públics perquè estan "ben protegides i en espais ventilats", tot i que, reconeix, pot incórrer a crear una certa "alarma social". "Hem tingut un suport important de la delegació del govern espanyol, que ens ha manifestat que sí que podíem seguir", ha aclarit.

L'empresari també ha detallat alguns dels problemes que durant els dies de confinament s'han trobat els treballadors del sector. En un primer moment van ser els relacionats amb els transports, ja que fins aquest dimarts no s'ha regulat quantes persones podien anar en un vehicle i la forma correcta de fer-ho. D'altra banda, Santa Isabel també ha explicat que un altre dels problemes que estan tenint és el que fa referència al subministrament de materials perquè les cadenes que ho fan han tancat.

El sector de la construcció dona treball directe i indirecte a uns tres milions de persones a tot Espanya i a unes 200.000 a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats