El sector agrari busca vora 80.000 treballadors entre aturats i migrants

El govern espanyol aprova un decret llei que regula les contractacions excepcionals per a garantir l’activitat agrària.

Luis Planas, durant la compareixença
Luis Planas, durant la compareixença / À Punt NTC

El ministre d’Agricultura, Luis Planas, ha explicat que el sector agrari és, d’una banda necessari per al subministrament del mercat, però a més, és una font d’ingressos perquè dues terceres parts de la producció es venen a altres mercats europeus. Aquests dos motius han propiciat que el govern espanyol haja aprovat un decret llei amb el que vol respondre a la necessitat de mà d’obra que té el sector agrari.

Planas ha assegurat que les organitzacions agràries han traslladat la necessitat de contractar entre 75.000 i 80.000 treballadors per a les campanyes de primavera i estiu de recollida i manipulació, entre altres, de fruita.

El decret llei estableix unes normes de contractació de treballadors, que han de ser del terme municipal on n’hi ha la necessitat o de la zona per a limitar els desplaçaments. El decret vol afavorir la contractació de treballadors en l’atur o que cobren un subsidi, renda o prestació, que es podrà compatibilitzar amb aquest treball. També als treballadors amb permís de treball, que podran renovar-lo, i als treballadors migrants de 18 a 20 anys, a qui regularan la situació.

El ministre ha valorat que el sector agroalimentari ha aconseguit un abastiment alimentari normal durant tota aquesta crisi derivada per la pandèmia del coronavirus.

Consum alimentari

Planas ha detallat que en l'última setmana el consum ha crescut un 17,6% en comparació amb el mateix període de l’any anterior, i que també ho ha fet en comparació a la setmana prèvia. Aquesta setmana, la gran novetat és l’increment en el consum de productes frescos, com ara la carn i la farina.

També et pot interessar

stats