Save the Children demana una tornada a l'escola presencial en fase 2

L'ONG reclama també activitats educatives aquest estiu per als menors més vulnerables.

No tornar en la fase 2 a l'escola suposa sis mesos de desconnexió educativa per als menors vulnerables, segons Save the Children
No tornar en la fase 2 a l'escola suposa sis mesos de desconnexió educativa per als menors vulnerables, segons Save the Children / Salvador Sas (Efe)

Save the Children demana una tornada a l’escola presencial i activitats durant l'estiu en la fase 2 de la desescalada per atendre les necessitats educatives dels menors més vulnerables.

Per a l'ONG, no tornar als col·legis fins al setembre representaria sis mesos de desconnexió educativa per als xiquets en pobresa i exclusió i això, en la seua opinió, condicionaria greument el seu futur.

Encara que la fase 2 de la desescalada permet la recuperació de les classes presencials, molt poques comunitats autònomes han decidit reiniciar-les. Per això, Save the Children insta les administracions educatives a fixar un criteri clar per a evitar que l'educació presencial de l'alumnat desfavorit siga opcional.

Critica també que s'hagen pres mesures per a reobrir platges o bars però s'haja deixat en un segon pla l'obertura de centres escolars, quan segons l'organització, "aprendre en igualtat d'oportunitats és un dret fonamental".

Activitats educatives durant l'estiu

Segons l'orde publicada pel Ministeri de Sanitat, la fase 3 de la desescalada permet celebrar campaments d'estiu i altres activitats d'oci educatiu sota unes condicions de seguretat. L'ONG reclama a les administracions i entitats socials que amplien l'oferta educativa aquest estiu, que incorporen contingut competencial i que prioritzen l'accés gratuït de famílies amb baix nivell socioeconòmic a aquestes activitats.

També et pot interessar

stats