Satisfacció en el sector turístic per la reobertura de fronteres

La mesura beneficia també les agències de viatges, en obrir-se el ventall de destinacions on viatjar aquest estiu.

Turistes en la recepció d'un hotel de Benidorm
Turistes en la recepció d'un hotel de Benidorm / À Punt NTC

La decisió d’avançar la reobertura de les fronteres amb els països de la Unió Europea al 21 de juny, anunciada aquest diumenge pel president del govern, Pedro Sánchez, ha sigut molt ben rebuda per la patronal hotelera i la resta de sectors que depenen del turisme.

Per a Toni Mayor, president de la patronal hotelera de la Comunitat Valenciana (Hosbec), la mesura "ajudarà a normalitzar l’aviació, que és el cordó umbilical del turisme cap a Espanya i això pot representar un estímul de la demanda de tot el mercat europeu".

"Tot el que siga acurtar els temps per a arribar a la nova normalitat ens sembla bé, dins dels paràmetres sanitaris i de reciprocitat entre països amb ràtios de contagi semblants", ha declarat Mayor a À Punt Mèdia.

Pràcticament el 100% de l'economia de Benidorm (Marina Baixa), depén directament o indirectament del turisme. Molts dels 1.400 restaurants i establiments que hi ha a la ciutat encara no han obert. L'avançament de l'obertura de fronteres representa un baló d'oxigen per a un sector en què el 70% dels seus clients són visitants.

Les agències de viatges, beneficiades també per la mesura

També el sector turístic local es beneficiarà amb aquest nou pas cap a la normalitat, en obrir-se el ventall de destins a què valencians i valencianes podran viatjar.

En la mateixa línia que el president de la Generalitat, que ha reiterat en diverses ocasions la necessitat de crear un espai sanitari Schengen, les agències de viatges demanen un protocol comú europeu.

“Entenem que és una mesura positiva i un retorn a la normalitat”, ha afirmat Miguel Jiménez, de l’Associació Empresarial Valenciana d’Agències de Viatges. “El que sí que demanem és un protocol d’actuació a l'àmbit europeu, el mateix per a tots els països, així com la responsabilitat en els països d’origen, com ha fet Portugal”, ha afegit.

La patronal hotelera espera aconseguir la normalitat turística en tres o quatre setmanes, especialment a partir de l’1 de juliol, quan les fronteres s’obriran també a altres països que no són els de la Unió Europea, entre ells el Regne Unit, d’on provenen la majoria de turistes estrangers que visiten la Costa Blanca.

També et pot interessar

stats