Santiago Elena, viròleg del CSIC: "La vacuna continuarà funcionant amb la nova soca del coronavirus"

Adverteix que el risc més gran de contagi pot derivar en un augment de la pressió hospitalària.

El viròleg de CSIC Santiago Elena durant la seua intervenció en À Punt
El viròleg de CSIC Santiago Elena durant la seua intervenció en À Punt

"No s'espera que amb la nova soca de coronavirus detectada al Regne Unit l'eficiència de la vacuna caiga dramàticament, és molt segur que continue funcionant". És la visió que ha oferit en À Punt del professor d'investigació i viròleg del Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) Santiago Elena.

El viròleg ha explicat que la vacuna provoca en l'organisme una resposta immunitària, la qual cosa activa la producció d'anticossos, una reacció que no altera la mutació que ha detectat el Regne Unit i que ha obligat a incrementar les restriccions a ciutats com Londres i a suprimir o limitar els vols de diversos països amb el Regne Unit.

Santiago Elena ha explicat que el que preocupa de la nova soca és que és un 70% més contagiosa: "Els símptomes seran els mateixos, però el problema més seriós és que hi haurà més ingressats i això farà augmentar la pressió hospitalària", argumentava en l'entrevista en À Punt.

Així mateix, l'investigador del CSIC advertia que totes aquelles recomanacions que s'havien fet fins ara, com les referides al risc de contagi en llocs tancats o durant el temps que estem sense mascareta, s'han de revisar per la potencialitat de contagi que presenta la nova soca.

En opinió de Santiago Elena és probable que la nova mutació de coronavirus acabe escampant-se per la resta de països, com ja ha ocorregut a Itàlia o, fins i tot, a Gibraltar, degut, precisament a la rapidesa de contagi.

També et pot interessar

stats