Sanitat Universal notifica 8.985 nous positius, la xifra més baixa en un mes

Ara hi ha 1.649 persones ingressades, 149 d’elles a les UCI

 

Personal sanitari, durant un PCR.
Personal sanitari realitzant una PCR / À Punt NTC

Continua la tendència descendent de contagis de covid a la Comunitat Valenciana. Segons les dades facilitades per la Conselleria de Sanitat Universal aquest dimarts, s'ha registrat 8.985 nous positius, la xifra més baixa des del 4 de gener, quan se’n notificaren 9.160. Per tant, baixen també la mitjana mòbil setmanal, fins a 10.580 contagis, i els casos actius, que hui són 136.524. Tots dos indicadors se situen hui en nivells semblants als que registraven a mitjan mes de gener. 

Una altra prova que la caiguda de la cinquena onada està consolidada és que continua millorant la situació als hospitals, on el nombre de persones ingressades en planta a causa del coronavirus baixa per sisé dia consecutiu fins a 1.649 (65 menys que ahir). La concatenació de dies de baixada no és tan llarga pel que fa a les unitats de cures intensives, però com es pot observar a la gràfica, la tendència també és descendent.

Per desgràcia, encara no s’ha doblegat la corba de les defuncions, ja que Sanitat Universal en notifica hui 36, exactament les mateixes que dimarts passat. Així i tot, la mitjana mòbil setmanal és de 31,8, sis punts més que dimarts passat, perquè dimecres passat es va registrar el pic màxim de morts d’aquesta cinquena onada (51). Les morts notificades hui corresponen a persones mortes durant els últims set dies i es tracta de 21 dones de 52 a 99 anys i de 15 homes entre 67 i 94 anys. El nombre de defuncions per covid des que va començar la pandèmia a la Comunitat Valenciana és de 8.723.

També et pot interessar

stats