Sanitat Universal distribueix 250.000 tests ràpids que detecten el coronavirus en 15 minuts

Els tests d'antígens són unes proves ràpides amb una fiabilitat similar a la d'una prova PCR.

Els tests d'antígens són unes proves ràpides amb una fiabilitat similar a la d'una prova PCR
Els tests d'antígens són unes proves ràpides amb una fiabilitat similar a la d'una prova PCR / GVA Sanitat Universal

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública distribuirà 250.000 test d'antígens, unes proves ràpides que permeten diagnosticar la Covid-19 en quinze minuts amb una fiabilitat semblant a les PCR. Les unitats s'entregaran als centres d'atenció primària i els serveis d'urgències hospitalàries.

Per províncies, Castelló rebrà 30.500 dispositius, València 128.000 i Alacant 89.000. El Servei Especial d'Urgències i el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana en rebran 2.500 més.

A mitjans de setembre el Ministeri de Sanitat va donar llum verda a les proves ràpides de detecció d'antígens, en el marc de la nova estratègia de detecció precoç, vigilància i control de Covid-19. Setmanes després la Generalitat va anunciar la compra de mig milió d'aquests tests ràpids.

El nou protocol avala l'ús dels tests d'antígens per a diagnòstic en casos sospitosos de coronavirus amb una evolució de símptomes menor a 5 dies. Per contra manté les proves PCR com a instrument per a detectar la Covid-19 en els contactes pròxims d'un positiu.

També et pot interessar

stats