Sanitat està tramitant la compra de 500.000 tests d'antígens

Aquest nou test té la mateixa fiabilitat que les proves PCR, però el resultat s'obté en 10-15 minuts.

El resultat dels tests d'antígens s'obtenen en 10-15 minuts
El resultat dels tests d'antígens s'obtenen en 10-15 minuts / À Punt NTC

Fonts de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública han informat que s'estan realitzant ja els tràmits per a l'adquisició de 500.000 unitats de tests d'antígens que s'incorporaran a les eines diagnòstiques d'infecció per Covid-19 ja utilitzades fins ara.

Els tests d’antígens, també coneguts com a tests ràpids, són igual de fiables que les proves PCR que s’han estat fent fins ara, però presenten l’avantatge que els seus resultats s’obtenen en només uns 10 o 15 minuts, així que, amb la seua implementació, s’espera alleugerir l'atenció primària i altres col·lectius que es dediquen a diagnosticar la Covid-19.

A més, els tests d’antígens, o tests ràpids, compten amb el vistiplau de l'Institut de Salut Carles III, que ha indicat que, en l’actualitat, és una eina diagnòstica útil per a persones que presenten símptomes compatibles amb la Covid-19.

Incorporar aquests tests a les eines diagnòstiques de Covid-19 que ja s’utilitzen actualment ha sigut una decisió de la Comissió de Salut Pública del Ministeri de Sanitat i, tal com va informar en roda de premsa aquest dijous la consellera de Sanitat, Ana Barceló, la Conselleria de Sanitat està esperant que el ministeri publique el protocol d'ús d’aquests tests per adaptar-s'hi.

De moment, a la Comunitat Valenciana s’han començat a provar aquests tests d'antígens, o tests ràpids, durant el procés de garbellament a urgències, i, si el resultat és positiu, es realitza una PCR a eixa mateixa persona.

També et pot interessar

stats