Sanitat tanca els locals d'oci nocturn a la ciutat de Gandia

Amb 49 contagis, la capital de la Safor alberga el focus de coronavirus més nombrós en aquest moment.

Local d'oci nocturn de la platja de Gandia tancat seguint les instruccions de conselleria de Sanitat
Local d'oci nocturn de la platja de Gandia tancat seguint les instruccions de conselleria de Sanitat

Amb la publicació en el DOGV s'ha fet efectiva l'ordre de tancament de l'oci nocturn a la ciutat de Gandia, anunciada aquest dissabte al matí per la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

En aquest municipi, un brot d'origen familiar s'ha estés i s'ha convertit en el focus de coronavirus amb més contagis de la Comunitat Valenciana, 49 casos positius confirmats fins ara.

La causa d'aquesta decisió és l'augment de contagis, sobretot asimptomàtics, en la franja d'edat entre els 20 i els 40 anys, que denoten una relaxació en les mesures d'higiene i protecció per part d'aquest grup d'edat, precisament el que més mobilitat té i més consumeix oci nocturn.

Durant l'anunci, Barceló ha deixat clar que aquest serà el procediment d'actuació en tots els municipis on es donen "circumstàncies semblants" a les de la capital de la Safor, i quan no s'apliquen totes les mesures de prevenció i seguretat recomanades. Així, localitats veïnes com ara Oliva, Xeraco o Cullera podrien acabar seguint els passos de Gandia i tancat de nou els locals d'oci nocturn.

En aquest sentit ha insistit a l'hora de fer una crida a la responsabilitat a l'empresariat de l'oci nocturn i el sector de la restauració, "dels quals depén que aquestes mesures s'apliquen correctament".

El govern de Gandia "comparteix i respecta" la mesura

Liduvina Gil, regidora de Sanitat de Gandia, ha explicat que el govern municipal "comparteixen i respecten" la decisió de la conselleria vist que està confirmat que el focus de coronavirus al municipi s'ha donat en gent jove. "La nostra forma d'acatar i respectar les decisions de les autoritats sanitàries ara és col·laborar amb la Conselleria i Salut Pública" ha afegit la regidora.

La suspensió de l'activitat en locals d'oci nocturns, com discoteques i bars, afecta també els xiringuitos de platja, que podran estar oberts només fins a les 10 de la nit. Comença a aplicar-se aquesta mateixa nit de dissabte i s'allargarà com a mínim durant 14 dies.

La mesura ha estat bastant ben rebuda entre els joves que sovintegen aquests establiments i també entre els cambrers que hi treballen. Per a Juan Torrubia, "abans que ens tanquen a tots, és preferible que tanquen els focus de contagi. He vist molta gent que no porta mascareta i la cosa s'ha descontrolat prou", assegura aquest cambrer de Gandia.

Elena Casas, cambrera en una discoteca, considera, per contra, que als locals d'oci nocturn "les coses s'estan fent tot el bé que es poden fer i la gent sol respectar bastant les normes". Per a Casas, actuar només sobre el sector de l'oci nocturn no és la solució i el que caldria és rebaixar l'aforament de tots els espais d'oci i hostaleria.

Entre els turistes més joves, molts també estan d'acord amb la decisió de tancar els locals nocturns, per tal de frenar l'expansió de la Covid-19. "Quan la nit s'allarga i es combina amb alcohol, costa complir les normes", afirma Ángel Carrero, de Madrid. Per a Unai Martín, de Leganés "la mesura emprenya, però l'entenem. Cal tindre respecte al virus. Millor que tanquen les discoteques que tornar a una fase anterior".

María Lázaro, encarregada d'un xiringuito de platja reconeix que el tancament a partir de les 10 afectarà i molt al negoci. "La gent sol vindre a partir de les 11 o les 12, però la veritat és que la salut és el primer i la gent no respecta les normes, sobretot quan ha begut dues copes".

Per tal de controlar i vigilar el compliment de la resolució de la Conselleria de Sanitat Pública i Salut Universal, la Policia Local de Gandia ha incrementat el servei policial, tot i que és una tasca compartida amb la Policia Nacional.

També et pot interessar

stats