Sanitat suspendrà eixides i visites en residències ubicades en zones amb alta incidència del virus

La Conselleria prepara una resolució per a regular la mesura, que haurà d'estar justificada per un estudi epidemiològic.

Persones majors en una residència, en una imatge d'arxiu
Persones majors en una residència, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat prepara una resolució que permetrà de nou suspendre les visites i les eixides de les persones internes en residències de majors que es troben en municipis, comarques o departaments de salut amb una incidència alta de contagis per coronavirus. La mesura, segons ha explicat la consellera, Ana Barceló, haurà d'estar “sempre justificada” per un estudi epidemiològic de la zona en què s'ubica el centre.

Així, les autoritats sanitàries estudiaran amb els experts cada cas, que requerirà una resolució concreta en cada centre. No obstant això, Barceló no ha especificat que s'estiguen fent informes sobre una determinada zona. Únicament s’ha limitat a afirmar que s’ultima el nou procediment, que s’espera que estiga enllestit en el que queda de setmana. També ha manifestat que no hi ha “cap límit” de casos de coronavirus a partir del qual es considerarà la suspensió, sinó que es farà “quan ho consideren els especialistes”.

La responsable de Sanitat, que ha comparegut aquest dijous en roda de premsa per a informar sobre la incidència del virus, ha detallat que el 54% dels casos relacionats amb brots es dona en persones entre 15 i 34 anys, però ha remarcat que el percentatge més gran d'ingressos hospitalaris continua estant entre les persones majors.

També et pot interessar