Sanitat suspén les pràctiques d’estudis de Ciències de la Salut, excepte per a l’últim curs

La decisió es pren per l’escalada de casos de coronavirus i l’augment de la pressió hospitalària.

Imatge d'arxiu d'una estudiant de pràctiques a un hospital
Imatge d'arxiu d'una estudiant de pràctiques a un hospital / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha anunciat la suspensió “temporal” de les pràctiques sanitàries assistencials de l’alumnat de Ciències de la Salut de les universitats valencianes. No obstant això, l’alumnat dels últims cursos, així com de l’últim curs d’un màster oficial, quedarà exempt d’aquesta mesura preventiva per la importància de la realització d’aquestes pràctiques en aquest nivell i la impossibilitat que puguen fer-les en anys successius, segons ha avançat la Conselleria en un comunicat.

La decisió, tal i com ha explicat la directora general d’Assistència Sanitària, Mariam García, ha sigut motivada per “la necessitat d’extremar les mesures de control en els centres sanitaris”. En aquesta línia, ha indicat que “és imprescindible que es protegista a l’alumnat i els pacients, tant per la seua situació clínica com per la seua vulnerabilitat”.

En aquests moments, als hospitals valencians hi ha 1.061 persones ingressades per coronavirus, 158 d’elles a les unitats de cures intensives. Aquestes xifres, que han anat augmentant en les tres últimes setmanes, no es registraven des de finals d’abril, etapa més dura de la pandèmia a Espanya.

L'UJI accepta la decisió

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, s’ha pronunciat sobre aquesta decisió i ha assegurat que entén la suspensió de les pràctiques clíniques davant de l'avanç de la pandèmia. Així, des del dia 1 de novembre es farà efectiva la suspensió de les pràctiques clíniques sanitàries.

La rectora ha assegurat que el més important és “garantir la salut de l’estudiantat i ajudar a evitar l'expansió del virus”, però també ha demanat que es busque “un equilibri entre salut i formació, sobretot del futur personal sanitari”. En aquest sentit, ha valorat “molt positivament” que la suspensió no afecte l'alumnat d'últim curs i ha assenyalat que es treballarà per buscar fórmules que mitiguen l'impacte formatiu de la suspensió de les pràctiques.

També et pot interessar

stats