Sanitat es reuneix amb els MIR després de set setmanes en vaga

Barceló espera "bona voluntat" per a arribar a acords però recorda que no té competència sobre el salari base.

Imatge d’arxiu de residents manifestant-se
Imatge d’arxiu de residents manifestant-se / @huelgamircv (Twitter)

La Conselleria de Sanitat Universal i el comité de vaga dels Metges Interns Residents de la Comunitat Valenciana es reuneixen aquest dimarts després de set setmanes de vaga. És la segona reunió oficial entre les parts que se celebra durant aquest període.

Els membres del comité busquen arribar a acords vinculants amb l'administració, amb la qual esperen "superar la situació de bloqueig negociador persistent" des de la primera trobada.

Els MIR van iniciar la protesta el 21 de juliol i l'han mantinguda des de llavors amb mobilitzacions contínues, tant a les portes de la Conselleria de Sanitat Universal com recorrent els principals carrers d'Alacant, Castelló i València, i amb concentracions de bates blanques davant del Palau de la Generalitat.

El col·lectiu ha assenyalat que, tal com va fer el passat 10 d'agost el comité de vaga madrileny, els residents valencians "volen negociar, arribar a acords vinculants de millores" i han afegit que "existeix la capacitat a nivell legal per a poder signar-los". Així, han recalcat que "està ara en mans de la conselleria posar fi a un conflicte laboral i concedir les millores laborals que sol·liciten els MIR", ja que, en cas de no acceptar-se, adverteixen que "continuaran les deficiències en la qualitat assistencial a la població valenciana".

Barceló espera una "bona voluntat" per arribar a acords

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assegurat que confia en la "bona voluntat" de totes les parts per a aconseguir acords, si bé ha recordat que la Generalitat no té competències sobre el salari base del col·lectiu. No obstant això, espera "aconseguir solucions que ajuden a resoldre les qüestions que plantegen i on es puga tindre marge de millora".

En la intervenció a les Corts del passat divendres, Barceló s'ha declarat "defensora" dels MIR i ha assenyalat que, a través del Ministeri de Sanitat, s'ha impulsat una taula tècnica per a poder abordar les seues condicions laborals, que estan regulades per un decret llei de 2006 que no s'ha modificat des de llavors, "i no s'havia plantejat en cap moment una possible reforma". Aquest decret, segons ha indicat, estableix les condicions laborals i deixa a les comunitats autònomes “un xicotet un xicotet marge de millora però el salari base queda establit ahí”.

També et pot interessar

stats