Sanitat reprén aquest dimarts la vacunació a la Comunitat Valenciana

Espanya rebrà demà dimarts 369.525 dosis de la vacuna de Pfizer.

Una infermera amb una vacuna contra la Covid-19
Una infermera amb una vacuna contra la Covid-19 / GVA

La Conselleria de Salut Universal i Salut Pública ha confirmat que el procés de vacunació contra la Covid-19 a la Comunitat Valenciana es reprendrà aquest dimarts. Cal recordar que la jornada de vacunació d'aquest dilluns s’ha endarrerit a causa d’un problema logístic de la farmacèutica Pfizer que ha impedit distribuir la vacuna a alguns països d’Europa, entre els quals està Espanya.

La represa de la vacunació serà aquest dimarts. L’hora dependrà de l’arribada de les dosis als tres centres de distribució i al posterior repartiment.

La Comunitat Valenciana va començar aquest diumenge la vacunació contra el coronavirus amb 775 dosis de la vacuna de Pfizer en set residències de majors. A partir d’ara, cada setmana es rebran 30.000 dosis de la vacuna de Pfizer a la Comunitat Valenciana. Concretament, València rebrà 16.000 dosis, Alacant 10.000 i Castelló 5.000.

El ministre de Sanitat explica que des d'ara el subministrament es regularitzarà cada dilluns

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha agraït el comportament dels ciutadans en el compliment de les mesures que s'han adoptat aquests dies. Illa ha detallat que demà dimarts arribaran per via aèria 369.525 dosis de la vacuna de Pfizer a Madrid, Barcelona, Vitòria i les Canàries. D'allí les distribuiran a deu punts de vacunació i el subministrament quedarà regularitzat perquè cada dilluns arriben i continue el procediment de vacunació.

Aquest dilluns el govern espanyol ha posat en marxa el web www.vacunacovid.gob.es, que pretén respondre als dubtes dels ciutadans relacionats amb la vacunació que acaba de començar.

Una residència d'Alacant, l'única on continua la vacunació

El retard en les vacunes ha paralitzat la campanya d'immunització en tots geriàtrics valencians excepte un ubicat al barri de Joan XXIII d'Alacant. La Residència Alacant és l'únic centre de tot el territori que ha pogut continuar subministrant vacunes durant aquest dilluns des de les tres de la vesprada, perquè disposava d’una vintena de dosis sobrants de la primera remesa. Aquest diumenge començava la campanya a totes les comunitats autònomes amb un lliurament inicial de vacunes que dissabte va fer Pfizer. Durant les pròximes dotze setmanes, està previst que arriben a Espanya lots setmanals de 350.000 dosis fins a completar les vora 4,5 milions d'injeccions adquirides a la farmacèutica estatunidenca i l'alemanya BioNTech.

Al territori valencià arribaran cada dilluns 31.000 dosis. La intenció del Consell de Ximo Puig és que a finals de gener ja s'hagen vacunat 50.000 persones i que la xifra s'eleve a 188.000 a finals de març. En el primer dia de vacunació s'ha inoculat el fàrmac a vora 700 valencians i valencianes en set residències de Torrent, Benissanó, Rafelbunyol, Sant Joan d'Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Borriana i Almassora. Batiste Martí, de 81 anys, ha sigut el primer valencià a rebre la vacuna.

En aquesta primera etapa de vacunació, de les tres que hi ha previstes, se'n beneficiaran els interns i treballadors de residències de la tercera edat i centres de persones amb discapacitat, personal sanitari i grans dependents, que consten en els plans del govern espanyol com els col·lectius més vulnerables i exposats al virus.

També et pot interessar

stats