Sanitat regula les condicions per a la reobertura de museus, biblioteques i llibreries

La data d'obertura dependrà de l'adaptació de les instal·lacions dels centres per a garantir el compliment de les normes marcades.

Part de la col·lecció permanent del Museu
Part de la col·lecció permanent del Museu / Museu de Belles Arts de València

El Butlletí Oficial de l'Estat ha publicat aquest dissabte l'orde del Ministre de Sanitat, basada en els protocols proposats pel Ministeri de Cultura i Esport, que permet la reobertura de museus i biblioteques de qualsevol titularitat i gestió.

La nova orde recull les normes bàsiques de protecció tant per a treballadors com per als usuaris dels espais que poden reobrir-se a les localitats que hagen aconseguit passar a la fase 1 del pla de desescalada.

Els museus permetran visites individuals o per unitat familiar

Els museus podran obrir les portes al públic per a visites a la col·lecció permanent i exposicions temporals, però continuaran suspeses les activitats culturals i didàctiques. La data d'obertura dependrà de l'adaptació de les instal·lacions dels centres per a garantir el compliment de les normes marcades pel Ministeri de Sanitat.

Les visites es podran fer de manera individual o per unitat familiar. A més, els museus hauran d'obrir amb un terç de l'aforament i sempre hauran de permetre mantindre la distància mínima de seguretat de dos metres entre persones.

Per a evitar contagis, no estaran disponibles les audioguies, fullets en sala o altres materials semblants. Pel que fa a la compra d'entrades, es permet la compra en taquilla però es recomana fer-ho en línia.

Les biblioteques tornaran a realitzar préstecs de llibres

Les biblioteques dels territoris que estiguen en la fase 1 podran reobrir-se per a les activitats de préstec i devolució d'obres, així com per a informació bibliogràfica i bibliotecària, al 30% del l'aforament.

Les obres les sol·licitaran els usuaris i les proporcionarà el personal de la biblioteca. Una vegada consultades, es depositaran en un lloc apartat i separades entre si durant un mínim de catorze dies.

En aquesta fase, no podran dur-se a terme activitats culturals, activitats d'estudi en sala o de préstec interbibliotecari. Així mateix, no es podrà fer ús dels ordinadors i mitjans informàtics de les biblioteques destinats per a l'ús públic.

Les llibreries poden prestar servei sense cita prèvia

La fase 1 implica que les llibreries podran prestar servei ja sense cita prèvia, però sempre amb un 30% de l'aforament. Aquests comerços fixaran un horari d'atenció amb servei prioritari per a majors de 65 anys i hauran de garantir sempre que es respecte la distància interpersonal.

També et pot interessar

stats