Sanitat recula i permetrà que les embarassades estiguen acompanyades en el part

Imatge de portada: Comares i col·lectius d'infermeria argumentaven que no tenia sentit que la parella no estiguera present.

VÍDEO | Sanitat recula i permetrà que les embarassades estiguen acompanyades en el part

La polèmica generada per la decisió de prohibir que les dones embarassades estiguen acompanyades durant la dilatació i el part com a mesura de prevenció davant el coronavirus ha obligat la Conselleria de Sanitat a fer marxa arrere i rectificar. Dimarts va anunciar que revisaria la instrucció que s'havia remés a tots els departaments de salut valencians per a incorporar-hi les al·legacions presentades. Finalment, cedeix i permetrà que les parteres estiguen acompanyades de les parelles durant el procés, sempre que es mantinguen les màximes mesures de seguretat per a evitar el contagi de la Covid-19.

El protocol que va enviar Sanitat als hospitals valencians dilluns va provocar crítiques immediates. Col·lectius de comares i el Consell d'Infermeria de la Comunitat Valenciana no estaven d'acord amb el procediment, que obligava les parelles de les gestants a seguir el part per videoconferència. Argumentaven que no tenia sentit que la parella no estiguera present, ja que abans i després sí que ho estava i la mesura afegia més estrés a les dones embarassades.

Davant la polèmica creada, la Conselleria que encapçala Ana Barceló ha decidit canviar les instruccions del protocol. La secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, ja ha enviat a les gerències de tots els departaments de salut el nou protocol d'atenció al part. D'aquesta manera, les parelles podran acompanyar les dones embarassades des de la sala de dilatació fins al moment de donar a llum.

També et pot interessar

stats