Sanitat rastreja el recorregut del nou rebrot de Covid-19 a Castelló amb setze contagis

Ximo Puig assegura que el nou brot està controlat i no registra casos greus.

Les autoritats sanitàries realitzen el seguiment del rebrot a Castelló

El nou focus de coronavirus originat a partir d’una celebració familiar per Sant Joan a Castelló de la Plana està delimitat i controlat, però les autoritats sanitàries continuen rastrejant la traçabilitat del virus per a aïllar totes les persones que podrien estar infectades. El president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha apuntat que les setze persones que han donat positiu estan aïllades i fins al moment no ha sigut necessària cap hospitalització.

Els casos s’han detectat en dos barris de Castelló, on el veïnat ja havia représ l’activitat al carrer però, ara, tornen a extremar les precaucions. “No hi ha ningú al carrer sense mascareta, tots respectem la distància però hem demanat fer els tests per a assegurar-nos que la gent no està infectada”, ha explicat un veí de la localitat. Els centres de salut continuen fent seguiment de les persones que podrien haver tingut algun tipus de contacte amb les famílies contagiades, amb la intenció de fixar la traçabilitat i evitar la propagació del virus. Tot apunta que el pacient zero va arribar al sopar el passat 23 de juny arribat de Lleida, d’on podria provindre el focus de contagi.

“Hem d’acostumar-nos a aquesta situació. Hi haurà brots en tot moment perquè hi ha més mobilitat”, ha explicat el president, per a qui el més important és la detecció precoç i assegurar el confinament de les persones per a evitar la propagació del virus. La Conselleria de Sanitat té controlats els setze casos i, de moment, no es prendran mesures especials perquè la traçabilitat del virus està permetent detectar i descartar nous positius.

La primera edil, Amparo Marco, ha tornat a apel·lar a la “responsabilitat individual i col·lectiva” perquè no hi haja més brots i es mantinguen les distàncies de seguretat, s’utilitzen les màscares i es mantinguen les mesures d’higiene per a reduir al màxim els contagis. “És el moment que ens adonem que la lluita contra la Covid-19 no s’ha acabat i que tenim encara a l’enemic per ací”, ha dit.

Segon rebrot a les comarques

Aquest és el segon rebrot de la Covid-19 registrat durant la desescalada a la Comunitat Valenciana, després que la setmana passada es detectara un primer focus en un escorxador de Rafelbunyol que, fins ara, acumula catorze casos positius. D’ells, sis han rebut l’alta, un està actiu i altres set estan pendents del resultat de les proves serològiques que determinaran si estan actius i si poden contagiar. Mentrestant, continua també el rastreig de totes les persones amb qui han tingut contacte. Dels 600 treballadors de l’empresa, 412 s’han fet les proves i de moment no està previst fer el test als 200 que falten a pesar de la petició dels sindicats.

També et pot interessar

stats