Sanitat rastreja els contactes dels deu positius de Gandia, amb almenys dos hospitalitzats

L'Ajuntament de Santa Pola demana prudència al veïnat i assegura que els dos brots del municipi estan controlats.

Un positiu ha obligat a tancar preventivament el pavelló esportiu del Raval a Gandia
Un positiu ha obligat a tancar preventivament el pavelló esportiu del Raval a Gandia / À Punt

La Comunitat Valenciana té 12 brots actius de coronavirus després que aquest dimecres s’hi sumaren dos de nous, a Gandia i a Santa Pola.

En el brot de Gandia, que com quasi tots els que s'han detectat a la Comunitat Valenciana afecta un nucli familiar, hi ha de moment deu persones contagiades. En aquest cas el contagi començà en una família però s'ha estés a l'entorn social i de les deu persones afectades, almenys dos han necessitat hospitalització. Les autoritats sanitàries continuen rastrejant l'entorn dels malalts en un intent per frenar la propagació del virus.

Aquest focus és el més gran, però no són els únics casos de Covid-19 que s'han diagnosticat recentment en aquest municipi de la Safor. Encara continua havent-hi alguns casos aïllats, entre els quals el pare d'una xiqueta que entrenava en el pavelló esportiu del Raval. L'Ajuntament de Gandia, per precaució, ha decidit tancar quinze dies el recinte, fins que les autoritats sanitàries acaben amb el rastreig en l'entorn més pròxim del pacient. La xiqueta ha donat negatiu.

D'altra banda, una dona propietària d'un restaurant ha decidit tancar-lo al públic per voluntat pròpia després que els fills hagen donat positiu. Tant ella com un treballador de l'establiment han donat negatiu.

Els brots de Santa Pola, controlats

La localitat de Santa Pola (Baix Vinalopó) ha registrat un segon brot que no té cap vinculació amb el detectat a principis de setmana en un nucli familiar. En aquest cas, també afecta quatre persones, però s'haurien contagiat en un dinar d'empresa. Tots presenten símptomes lleus o ni tan sols en presenten, i estan confinats en les seues cases.

L'alcaldessa de Santa Pola, Loreto Serrano, ha assegurat que els dos focus estan controlats. L'Ajuntament ha intensificat els treballs de neteja i desinfecció de totes les zones públiques i ha iniciat una campanya informativa per a recordar al veïnat la necessitat de portar mascareta i mantindre les distàncies socials.

També et pot interessar

stats