Sanitat es querellarà contra la representant dels metges de família per dir que l'Hospital d'Elx havia improvisat una morgue

La conselleria ha remarcat que les seues declaracions en 'La Sexta Noche' "falten a la veritat de manera intencionada".

María Ángeles Medina, entrevistada en l'informatiu d'À Punt NTC el passat maig
María Ángeles Medina, entrevistada en l'informatiu d'À Punt NTC el passat maig

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública interposarà una querella criminal contra María Ángeles Medina, presidenta de la Societat Valenciana de Medicina Familiar i Comunitària (Sovamfic), per les seues declaracions aquest dissabte en La Sexta Noche. La metgessa d'atenció primària del Departament de Salut del Vinalopó va declarar que la capella de l'Hospital d'Elx "és el magatzem dels fèretres que han de traslladar al tanatori perquè s'estan acumulant" i que aquest espai s'està usant "com a morgue".

La conselleria ha remarcat que aquestes declaracions "falten a la veritat de manera intencionada" i considera que creen alarma social en un moment "complicat i crucial" en la lluita contra la pandèmia.

Així, des de Sanitat han aclarit que a la capella s'han habilitat huit llits per a acollir pacients que no s'han contagiat de coronavirus i donar resposta a la pressió hospitalària actual. Una mesura que s'emmarca dins del pla de contingència d'aquest departament de salut.

El Departament de Salut d'Elx també ha desmentit aquestes "irresponsables declaracions" a través de Twitter. Així mateix, Vinalopó Salut, l'empresa concessionària del centre sanitari en el qual treballa Medina, també ha apuntat que "les declaracions personals d'aquesta professional, no representen el centre".

La presidenta de Sovamfic reconeix que no va contrastar la informació

En un comunicat, Medina ha reconegut que no va contrastar la informació "a dia i hora" en què va fer les declaracions.

Així mateix, ha expressat que li ha resultat "molt cridanera" la querella anunciada per Sanitat, ja que les declaracions van ser "merament descriptives, com a exemple de la situació límit que pateix aquest centre sanitari" i que no van tindre "cap ànim injuriós o vexatori".

D'aquesta manera, la presidenta de la Sovamfic ha explicat que la informació sobre la utilització de la capella de l'hospital com magatzem de morts li l'havia comunicat personal sanitari del centre.

Finalment, Medina ha defensat l'excel·lent treball dels companys i companyes de l'Hospital General d'Elx "que estan donant resposta operativa a la realitat clínica que es viu en aquests durs dies de pandèmia".

També et pot interessar

stats