Sanitat puntualitza que "no hi ha data determinada" per a la quarta dosi de la vacuna anticovid en la població general

L'estratègia de Sanitat és començar a vacunar amb la quarta dosi els majors de huitanta anys en una data encara indeterminada i després anar baixant de grup d'edat

Una dona es vacunada a un punt de vacunació
Una dona es vacuna en un punt de vacunació / À Punt NTC

El Ministeri de Sanitat ha puntualitzat que "no hi ha data determinada" per a administrar la quarta dosi de la vacuna contra la covid-19 en la població general, però ha assenyalat que "en algun moment la posaran a tothom".

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha afirmat amb rotunditat aquest dijous en una entrevista en La Sexta que "hi haurà quarta dosi per a tota la població", ja que "així ho ha decidit ja la Comissió de Salut Pública". No obstant això, fonts del Ministeri han detallat a Europa Press que "no hi ha hagut més novetats" respecte a les decisions preses la setmana passada i que, per tant, "no hi ha hagut grans canvis respecte a l'anterior".

L'estratègia de Sanitat, tal com relaten aquestes fonts, és començar a vacunar amb la quarta dosi els majors de 80 anys en una data encara indeterminada i després "anar baixant de grup d'edat a mesura que vaja evolucionant la situació", és a dir, com s'ha fet en les tres rondes de vacunació anteriors.

"Ara el que falta decidir és quan", ha apuntat la ministra. Darias ha expressat que "probablement una data que es puga manejar com a possible siga entorn de la tardor". "També perquè estem esperant per a aquesta època que arriben noves vacunes adaptades a variants, com està en els contractes que hem signat el Govern a través de la Unió Europea amb les companyies farmacèutiques", ha reblat en l'entrevista.

Des de gener, aquesta quarta dosi ja l'estan administrant a persones immunodeprimides, cinc mesos després de rebre la vacuna anterior. La setmana passada la Comissió de Salut Pública va recomanar administrar la segona dosi de record en la població més vulnerable, persones internes de residències i persones de més de huitanta anys. En aquell moment, en cap cas, el Ministeri va parlar que s'aprovara per a tota la població.

També et pot interessar

stats