Sanitat proposa reobrir terrasses a partir del 2 de març

Els representants del sector demanen obrir fins al toc de queda.

Imatge d'arxiu de terrasses al centre de València
Imatge d'arxiu de terrasses al centre de València / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública planteja que la reobertura de bars, restaurants i locals d’oci siga només a l’aire lliure a partir del pròxim 2 de març, dia en què finalitzen les actuals mesures per a frenar la tercera onada de la pandèmia. La concreció d’aquesta mesura així com els horaris i l’aforament de les taules es concretarà en la reunió interdepartamental que se celebrarà aquest dijous.

Així ho han traslladat els representants del sector després de la segona trobada entre la conselleria i representants dels restaurants, bars i l’oci. Sobre la taula, un possible tancament a les 17:00 o les 18:00 hores, en la línia del comerç, horari que encara està per definir.

A l’eixida d’aquesta reunió el sector de la restauració ha qualificat la trobada d”agredolça”. També han expressat les seues peticions i propostes que passen, per obrir fins al toc de queda (actualment, a les 22h) i que aquesta obertura siga “potestativa”.

En aquest sentit, Manuel Espinar, president de Conhostur (Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana), ha manifestat que els agradaria que els restaurants i bars pogueren estar oberts fins a les 22 hores, i que no entendrien “perquè haurien de tancar a les 17h o les 18h”. També, per als negocis que no tinguen terrassa, s’ha demanat que l’obertura siga “potestativa”, “que aquell empresari al qual no li siga rendible econòmicament obrir en aquestes condicions, no ho faça, i no tinga repercussió en els ERTO”, ha precisat Espinar.

Per la seua part, Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, ha anunciat aquesta vesprada que en “l’horitzó raonable de l’1 de març, podrà obrir-se l’espai lliure, l’espai obert, les terrasses”. També ha avançat que hi ha voluntat d’equiparar l’horari de l’hoteleria amb el del comerç i la possibilitat d’alliberar els tancaments perimetrals a les ciutats de més de 50.000 habitants.

Obrir a l’interior dels restaurants i bars, en l’horitzó del 15 de març

La petició d’obrir a l’interior al 30% és, de moment, una demanda que encara no es contempla per a l’1 de març, però sí, potser, per al dia 15. “Dins de deu dies ens reunirem per saber si és possible, les dades ens ho diran”, ha explicat Víctor Pérez, president de Fotur (Federació d’Oci, Turisme i Joc). Per la seua part, a més, han proposat que els pubs, els café teatres o inclús els salons de boda puguen obrir si tenen espais oberts i a l’aire lliure a partir de l’1 de març.

Des d’Ashocas (Associació Hostalera de Castelló), Álvaro Amores ha destacat que entenen les circumstàncies, però no estan “satisfets” amb la situació. Malgrat això, “si hem de fer un esforç de quinze dies, ho farem”, ha expressat després de la reunió amb Sanitat.

Lalo Díez, president de CEOH (Coordinadora Empresarial d’Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana), ha comunicat, per últim, que “volíem un pla de desescalada a mitjà i llarg termini”, i que per tant estan “descontents” amb la situació. “Volem un pla que aporte ajudes amb la mateixa celeritat que ens tanquen”, ha afegit.

També et pot interessar

stats