Sanitat presenta els resultats de la segona onada de l'estudi de seroprevalença

Els primers resultats determinaren que un 2,5% dels valencians ha superat el coronavirus i ha generat anticossos.

L'estudi fa una radiografia de la pandèmia i estima la prevalença d'infecció del coronavirus i quina quantitat de població ha generat anticossos
L'estudi fa una radiografia de la pandèmia i estima la prevalença d'infecció del coronavirus i quina quantitat de població ha generat anticossos / Arxiu

El Ministeri de Sanitat presenta aquesta vesprada els resultats de la segona onada de l'estudi de seroprevalença. Els primers resultats determinaren que un 2,5% de la població de la Comunitat Valenciana ha superat el coronavirus i ha generat anticossos, fet que representa que 125.000 valencians han passat la Covid-19.

El percentatge s'eleva al 5% en el conjunt d'Espanya, uns 2 milions de persones. Aquestes xifres de la primera onada de l'estudi de seroprevalença que es van publicar a mitjan maig situen molt per davall de la immunitat de grup.

L'estudi fa, per tant, una radiografia de la pandèmia i estima la prevalença d'infecció del coronavirus i quina quantitat de població ha generat anticossos. Una de les conclusions és que no hi ha diferències entre homes, dones o grups d'edat però sí entre les zones geogràfiques. Per exemple a Castella-la Manxa i a Madrid més del 10% de la població ha tingut contacte amb el virus mentre que a Astúries i a Múrcia no arriba al 2%.

A les persones que participen se'ls fa un test per a determinar si han generat anticossos o no i en 3 onades està previst que participen unes 90.000 persones a Espanya, al voltant de 6.600 de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats