Sanitat permetrà el cent per cent de l'ocupació en els transports públics a partir de dilluns

El govern aprova noves mesures de flexibilització, entre elles la reobertura de discoteques i places de bous.

VÍDEO | Sanitat permetrà el cent per cent de l'ocupació en els transports públics a partir de dilluns

Ocupar tots els seients en els transports públics terrestres, és a dir, autobús, metro i tren, serà possible a partir de dilluns en tots els territoris del país, amb independència de la fase en què es troben. Així ho determina l’orde del Ministeri de Sanitat que publica aquest dissabte el Butlletí Oficial de l’Estat i que flexibilitza algunes de les mesures de l’estat d’alarma per a les fases 2 i 3 de la desescalada.

Pel que fa als transports públics, en els casos en els que “tots els ocupants hagen d’anar assentats, es podran utilitzar tots els seients”, diu l’orde, que recomana que quan el nivell d’ocupació ho permeta, es procure la màxima separació entre els usuaris. Es manté l’obligació d’utilitzar-hi mascareta.

En els transports d’àmbit urbà i periurbà amb plataformes per al transport de passatgers que van drets, també es permetrà l’ocupació de la totalitat de les places dels seients i es mantindrà una referència d’ocupació de dos usuaris per cada metre quadrat en la zona habilitada per a viatjar drets.

Pel que fa als transports privats en vehicles de nou places, inclòs el conductor, es podran ocupar totes les places, sempre que es tracte de persones que conviuen. En cas contrari, es permetrà un màxim de dos persones per fila de seients.

En els transports públics de viatgers en vehicles de fins a 9 places, com ara taxis o VTC, podran anar-hi fins a dues persones per cada fila addicional de seients respecte de la del conductor, i tres si són convivents.

En els vehicles que només disposen d’una fila de seients, com cabines de vehicles pesats o furgonetes, podran anar-hi com a màxim dues persones, guardant la màxima distància possible.

L’orde també permet que dues persones vagen en motocicletes, ciclomotors i vehicles de categoria L amb dues places homologades, i sempre utilitzant guants.

Discoteques a partir de la fase 3 i places de bous a partir de la fase 2

Una altra de les novetats que inclou l’orde de Sanitat és la que permetrà a les discoteques i bars d’oci nocturn reobrir a partir de la fase 3, sempre que no superen un terç de l’aforament i mantinguen tancades les pistes de ball.

A parir de la fase 2 també es permetrà la reobertura de les places de bous a l’aire lliure, amb un terç de l’aforament i no més de 400 persones. En la fase 3, la cabuda permesa augmenta fins al 50%, amb un màxim de 800 persones.

A més, als territoris que estiguen en la fase 3 es podrà consumir dins els locals d’hoteleria i restauració, sempre que no se supere el 50% de l’aforament, el mateix aforament permés per als locals de jocs i apostes.

Unitats territorials a partir de la fase 3

L’orde també determina que, a partir d’aquest dilluns, les comunitats autònomes que passen íntegrament a la fase 3 i així ho hagen sol·licitat al Ministeri de Sanitat, es converteixen en unitats territorials. Això significa que podran decidir per elles mateixa si permeten la circulació dins el conjunt de tot el seu territori.

També et pot interessar

stats