Sanitat ordena el trasllat immediat dels morts per Covid dels hospitals al cementeri o la funerària

Per raons sanitàries "òbvies", obliguen a la immediata inhumació o incineració i que "no s'acumulen en el depòsit de l'hospital".

Trasllat d'un taüt d'un mort per coronavirus
Trasllat d'un taüt d'un mort per coronavirus / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat ha ordenat el trasllat immediat dels pacients hospitalitzats morts per Covid al depòsit del cementeri o de l'empresa funerària perquè no estiguen a la institució sanitària on van morir. Així figura en una resolució de la Conselleria de Sanitat publicada aquest dijous en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) i que estarà vigent des de divendres i mentre es mantinguen algunes de les mesures derivades de l'estat d'alarma.

L'extensió de la malaltia en aquests moments "fa necessari que s'hagen d'extremar" totes les mesures de seguretat sanitària i d'higiene i, entre elles, les relatives al tractament dels cossos de les persones que moren per aquesta malaltia, segons Sanitat.

El decés de persones per coronavirus, per raons sanitàries "òbvies", fa recomanable la seua immediata inhumació o incineració i que "no s'acumulen en el depòsit de l'hospital o institució sanitària en què eren ateses, sense necessitat que transcórreguen més de 24 hores de la defunció, i una vegada obtingudes la certificació mèdica de defunció i la llicència d'enterrament", expliquen des de Conselleria.

Per això, ha ordenat que el mort ha de ser traslladat immediatament al depòsit del cementeri de la seua corresponent localitat o, si té capacitat, al depòsit de l'empresa funerària participant en el servei de recollida i trasllat del cadàver perquè es procedisca a la seua inhumació o incineració tan prompte siga possible.

La inhumació o incineració de la persona morta a causa de la Covid-19 podrà fer-se una vegada obtingudes la certificació mèdica de defunció i la llicència d'enterrament, expedida pel Registre Civil corresponent, o si escau, autoritat judicial competent, tot això de conformitat amb la normativa registral civil estatal d'aplicació.

També et pot interessar

stats