Sanitat notifica dos noves morts amb coronavirus a la Comunitat Valenciana, una de les quals en una residència

Només el 4% del total de casos positius ha hagut de ser ingressat en l’Unitat de Cures Intensives.

Mapa de l’evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana
Mapa de l’evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat aquest dimecres dos noves morts amb coronavirus, una de les quals d’un intern d’una residència de persones majors. La xifra total de defuncions des de l’inici de la pandèmia puja així a 1.452: 223 a la província de Castelló, 507 a la d’Alacant i 722 a la de València.

Segons l'últim balanç de la incidència de la Covid-19 a la Comunitat Valenciana, les últimes 24 hores 183 persones s’han curat de la malaltia. Per tant, les altes ascendeixen ja a 13.288. Per províncies: 1.586 a la de Castelló, 4.662 a la d'Alacant i 7.035 a la de València, a les quals cal sumar-ne cinc que corresponen a desplaçats.

Pel que fa a casos positius nous, se n'han detectat 15 amb les proves PCR, que eleven a 11.357 el total de positius des que va començar la pandèmia. Per províncies: són 3 a la de Castelló, 1 a la d’Alacant i 11 a la de València. Cal sumar-ne també 3 de no assignats de dies anteriors.

Només un 4% dels positius ha ingressat a l’UCI

Al territori valencià han requerit hospitalització per coronavirus, fins ara, 5.799 persones, és a dir, un 34% de tots els casos detectats des de l'inici de la pandèmia. De tots, han hagut de ser ingressades a les unitats de cures intensives 739 persones, cosa que suposa només un 4% de tots els casos detectats i un 12,7% de tots els pacients que han ingressat en hospitals.

En aquests moments, hi ha 147 persones ingressades, 16 d'elles a l’UCI: 11 a la província de Castelló (2 a l'UCI), 53 a la d’Alacant (9 a l'UCI) i 83 a la de València (5 a l'UCI). Des del moment de pic més alt de la pandèmia, que es va produir a l’inici del mes d'abril, s'ha reduït un 97,4% els ingressos als hospitals i un 97,8% els pacients a l’UCI.

Situació a les residències

Ara mateix hi ha algun cas positiu en 57 centres, 7 a la província de Castelló, 15 a la d’Alacant i 35 a la de València.

En aquests moments, es troben sota vigilància activa de control sanitari 28 residències a la Comunitat Valenciana: 8 a la província de Castelló, 7 a la d’Alacant i 13 a la de València.

També et pot interessar

stats