Sanitat notifica 3.594 contagis diaris, a falta de les dades de la Comunitat Valenciana

El Ministeri de Sanitat ha informat de 47 noves defuncions, per tant la xifra total ascendeix a 28.971.

Sanitaris fan proves PCR al CAP de Canovelles, a Barcelona
Sanitaris fan proves PCR al CAP de Canovelles, a Barcelona / Efe

El Ministeri de Sanitat ha notificat aquest dimecres 3.594 contagis per coronavirus en les últimes 24 hores, a falta de la Comunitat Valenciana, que no ha carregat les dades per problemes tècnics. De fet, el territori valencià va registrar ahir dimarts la xifra més alta d’infeccions en tota la pandèmia, amb 772 contagis diaris comunicats per la Conselleria de Sanitat. Així i tot, la xifra total de casos s’eleva en 7.296 respecte al balanç de dimarts, fins a arribar a un total de 419.849 contagis des de l’inici de la pandèmia.

Pel fort increment de contagis de l'última setmana, Espanya se situa ja com a nové país amb més casos de Covid-19 al món, i supera Xile, amb 400.985 infeccions.

La Comunitat de Madrid continua al capdavant del nombre de casos nous i amb 1.513 en les últimes 24 hores, representa el 42% dels contagis del territori espanyol. Per darrere i a molta distància la segueixen Andalusia (370), Aragó (316) i les Illes Canàries (290).

La xifra de víctimes mortals des que va començar la crisi sanitària puja de manera significativa respecte a dimarts, amb 47 més, de manera que el total arriba a 28.971. En els últims set dies, 129 persones han perdut la vida amb diagnòstic de Covid-19, vora la meitat de les quals (57) continuen corresponent a la Comunitat de Madrid.

També creixen els ingressos als hospitals i a les unitats de cures intensives (UCI). La xifra total de persones que han necessitat hospitalització des del principi de la pandèmia ascendeix a 132.549, 420 més que dimarts. Quant a les UCI, la xifra total creix fins a 12.172, 34 més que en l’últim balanç. En els últims set dies, han ingressat 1.514 persones, 102 d’elles a l'UCI.

Múrcia, primera comunitat autònoma que demana militars rastrejadors

Altrament, la Regió de Múrcia s'ha convertit en la primera que aprofita l'oferta del govern espanyol de cedir a les comunitats autònomes 2.000 membres de les forces armades com a rastrejadors. El conseller murcià de Salut, Manuel Villegas, ha demanat a l'executiu central la col·laboració de 60 d'aquests militars, una xifra que han calculat en funció del pes poblacional de Múrcia.

També et pot interessar

stats