Sanitat notifica més de 16.000 contagis des de divendres, 1.833 en les últimes 24 hores

Hi ha més d'un miler de brots actius que afecten un total de 10.400 persones, la majoria d’origen social.

Últimes dades oferides pel Ministeri de Sanitat, aquest dilluns
Últimes dades oferides pel Ministeri de Sanitat, aquest dilluns / À Punt NTC

Forta crescuda en la xifra total de casos de coronavirus a Espanya. Des de l’inici de la pandèmia s’han contagiat 359.082 persones, 16.269 més de les que es van comunicar divendres en l’últim balanç del Ministeri de Sanitat. La xifra de nous contagis manté així la seua tendència elevada, amb 1.833 en les últimes 24 hores.

Amb aquest ascens i segons les dades diàries de la Universitat Johns Hopkins, Espanya torna a situar-se entre els deu països amb més casos de coronavirus al món, en superar l’Iran que es trobava en la desena posició amb 345.450 contagis.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (Ccaes), Fernando Simón, ha valorat aquest increment elevat, assegurant que no és una “bona xifra”, perquè l'Estat espanyol manté en les últimes setmanes un creixement diari de nous contagis. Tot i això, ha remarcat que la pujada és “suau i moderada” i no pot comparar-se als mesos de març o abril.

Amb l’augment dels nous casos, creixen també els ingressos als hospitals i a les unitats de cures intensives. La xifra total de persones que han necessitat hospitalització des del principi de la pandèmia ascendeix a 129.695, 448 més de les que es van notificar divendres. Quant a les UCI, la xifra total creix a fins a 11.968, 35 més que en l’últim balanç. En els últims set dies, 1.016 persones han hagut de ser ingressades, 56 d’elles a les UCI.

La xifra de víctimes mortals des del començament de la crisi sanitària ha pujat de 29 respecte a divendres, amb la qual cosa se situa en 28.646. En els últims set dies, 54 persones han mort a causa de la Covid-19.

1.019 brots actius

El Ministeri de Sanitat ha notificat que ara per ara hi ha 1.019 brots actius a Espanya, que impliquen vora 10.400 casos. L'origen, majoritàriament, continua sent social, ja que els focus vinculats a reunions familiars, festes particulars i els relacionats amb els locals d’oci representen el 40% del total, amb més de 4.163 persones afectades. En segon lloc tornen a situar-se els brots de component mixt, que representen el 16,2%, amb 1.875 casos.

Aragó, Madrid i el País Basc concentren la meitat dels nous casos

Com es ve registrant en l’última setmana, Aragó, Madrid i el País Basc continuen sent les tres autonomies que notifiquen un nombre més elevat de nous casos a Espanya i sumen el 57% del total de contagis. Sobre Madrid, Simón ha assegurat que es troba en una fase d’ascens i inclús de “risc”, pel que hauria d’implementar en els pròxims dies mesures de control per a reduir-ne la transmissió.

Les autonomies augmenten la capacitat de fer PCR un 8%

Entre el 7 i el 13 d’agost, les comunitats autònomes han augmentat la seua capacitat per a fer test PCR en un 8%, pel que la taxa d'aquestes proves se situa en 114 per cada 1.000 habitants. Segons les dades del Ministeri de Sanitat, des de l’inici de la pandèmia s’han dut a terme 5,3 milions de test a tot el territori espanyol.

El director del Ccaes ha explicat que en aquests moments la capacitat de detecció de nous contagis és d’entre el 60% i el 70%, quan durant l’estat d’alarma era de vora el 10%.

També et pot interessar

stats