Sanitat notifica 1.623 morts en actualitzar el sistema de recompte de víctimes

S’ha diagnosticat més de 25.000 contagis i l’ocupació de les UCI se situa en el 29,11%.

Diversos vianants passegen per la Diagonal de Barcelona
Diversos vianants passegen per la Diagonal de Barcelona / Efe

Les morts per coronavirus s’han disparat aquest dimecres a Espanya, que ha inclòs en el recompte oficial 1.623 defuncions més, després que Sanitat actualitzara el sistema de recompte de defuncions. Amb aquest important repunt, creixen fins a les 38.118 les víctimes que deixa, per ara, la pandèmia a Espanya. A més, el Ministeri de Sanitat ha notificat més de 25.000 contagis nous.

La situació de les unitats de cures intensives, que és un altre dels aspectes que més preocupa a l’hora d’avaluar el risc de la pandèmia, s’acosta a hores d’ara al 30%, encara que hi ha comunitats, com La Rioja que superen de lluny aquesta xifra. Actualment, el 53,33% dels llits disponibles a les UCI d’aquesta regió ja estan ocupats per pacients amb Covid-19. A Melilla, just la meitat de les places disponibles en aquestes unitats de crítics estan ja ocupades, mentre que a Aragó l’ocupació se situa en el 49,33%.

Per davall de totes aquestes comunitats està la Comunitat Valenciana, on a hores d’ara encara estan lliures el 78,09% dels llits de les UCI, d’acord amb l’informe diari facilitat pel Ministeri de Sanitat. El mateix document indica que hi ha 2.786 persones ingressades en les unitats de crítics de tot el país i la xifra d’hospitalitzacions s’estableix en 20.325 pacients.

Dels 25.042 contagis comptabilitzats aquest dimecres per Sanitat, quasi 9.000 es van diagnosticar ahir dimarts. Des que la pandèmia va començar a agranar Espanya, hi ha hagut 1.284.408 contagis.

Des del Ministeri de Sanitat han advertit que aquest dimecres ha entrat en funcionament el nou sistema de comptabilització de defuncions associades amb la Covid-19, per aquest motiu preveien un augment de casos i defuncions respecte a les xifres de mesos passats.

També et pot interessar

stats