Sanitat nega que hi haja un brot a la platja de Sant Joan d'Alacant i el trasllada ara a Elx

La Conselleria d'Ana Barceló rectifica per segona vegada després que inicialment ubicara el focus en el municipi de Sant Joan.

Un policia local a la platja de Sant Joan
Un policia local a la platja de Sant Joan / À Punt NTC

Continua la confusió al voltant del brot que la Conselleria de Sanitat va confirmar el dimecres en la localitat de Sant Joan d'Alacant i que afecta de moment sis persones. Després que quest dijous es corregira la ubicació del focus i es vinculara a una zona d'oci de la platja de Sant Joan, el departament encapçalat per Ana Barceló ha tornat a rectificar i apunta ara que l'origen del brot és Elx.

A última hora de la vesprada, Sanitat Pública comunicava l'Ajuntament d'Alacant que les proves realitzades al personal d'un pub de la platja de Sant Joan havien sigut negatives i explicava que s'havia investigat el local perquè alguns dels infectats en un brot de Covid-19 detectat a Elx havien visitat en grup l'establiment, fet pel qual es va posar en marxa el protocol preventiu habitual de seguiment. A la llum del resultat de les anàlisis, Sanitat conclou ara que no es pot atribuir a aquest local "el brot detectat a Elx".

Aquest dijous l'Ajuntament d'Alacant havia expressat cert malestar perquè, segons assegurava, Sanitat no li havia traslladat cap informació després d'haver atribuït el brot a la platja de Sant Joan i no tenien constància de cap focus en el terme municipal. Per això, lamenten la "falta de comunicació" amb la Conselleria.

A última hora de la vesprada de dijous, la direcció de Salut Pública va comunicar al consistori que els estudis fets al local sospitòs eren negatius, per la qual cosa no calia aplicar cap mesura sobre el recinte ni la plantilla més enllà de les ordinàiries de seguretat establides per a aquests entorns. Entre elles, ús de mascareta i higiene individual.

Dels 31 brots que hi ha actius a hores d'ara a la Comunitat Valenciana, sis s'ubiquen a les comarques del sud i afecten 30 persones. Només dijous, Sanitat comptabilitzava 28 positius més en l'última actualització de dades, el que suposa una xifra de 143 casos en set dies. És l'augment de contagis més gran des que va acabar l'estat d'alarma.

La majoria de casos estan relacionats amb contactes familiars i socials, i són els que més preocupen les autoritats sanitàries. A més del brot detecat a Elx, l'atenció està posada en el focus de Benidorm (8 positius) i, sobretot, el de Santa Pola, amb 28 contagis. Allà s'esperen els resultats de les proves PCR practicades als assistents a la discoteca Oasis, que és el vincle entre els tres brots actius que hi ha en el municipi.

També et pot interessar

stats