Sanitat intervindrà la residència de majors de Benirredrà, amb 94 positius i 6 morts

Amb aquest centre de la Safor ja són 20 els geriàtrics sotmesos a vigilància activa per part de la Conselleria.

La residència de majors de Benirredrà, a la Safor.
La residència de majors de Benirredrà, a la Safor. / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal intervindrà una residència de majors de la població de Benirredrà, a la comarca de la Safor, on s'ha registrat un brot de coronavirus amb 94 positius entre el personal resident i els treballadors, i 6 defuncions.

El geriàtric ha sumat en les últimes hores 75 positius confirmats entre els residents, 19 treballadores i treballadors contagiats i 6 víctimes mortals per la Covid-19. El primer cas d'aquest brot es va registrar fa un mes, el 30 d'octubre, quan una treballadora va informar que s'havia contagiat.

El portaveu del centre, José Luis Sánchez, considera que el brot està “acabant” i que possiblement la setmana que ve moltes de les proves diagnòstiques resultaran negatives. A més, ha precisat que la majoria dels casos són asimptomàtics i que la mitjana d'edat dels residents contagiats és d'entre 85 i 95 anys.

La Conselleria està preparant l'expedient per a procedir a intervindre el centre de Benirredrà, un municipi de 1.592 habitants, i que aquest quede sota vigilància activa de control sanitari. El portaveu del centre, però, recorda que Salut Pública ha estat “pràcticament cada dia” a les instal·lacions per a comprovar l'aplicació del pla de contingència.

L'Ajuntament de Benirredrà ha aclarit que aquest brot és un problema sanitari “localitzat i que no repercuteix en la resta de la població”. El consistori també ha destacat que els serveis municipals desinfecten la via pública, les instal·lacions municipals, els centres educatius, els parcs i les zones infantils.

Aquest divendres, en l'última actualització de dades oferida per la Conselleria, s'informava de la mort de 4 residents a la Comunitat Valenciana, 32 contagis d'usuaris i 289 treballadors dels centres de gent major.

Segons aquest balanç, hi ha casos positius en 91 residències geriàtriques: 4 a la província de Castelló, 26 a la d'Alacant i 61 a la de València. 19 d'aquests centres de majors es troben sota vigilància activa de control sanitari.

També et pot interessar

stats