Sanitat insinua que no tots els departaments de salut valencians passaran de fase

El ministre Salvador Illa compareix aquest divendres per a confirmar quins territoris passaran a la fase 1.

Una xiqueta i una dona es desplacen en bicicleta

A falta que el govern espanyol confirme quins territoris podran passar a la fase 1 de la desescalada el dilluns 11 de maig, la Conselleria de Sanitat ha introduït aquest divendres la possibilitat que no tota la Comunitat Valenciana supere la fase zero. La hipòtesi s’extrau de les paraules de la consellera, Ana Barceló, en la roda de premsa diària en què analitza l’evolució de la pandèmia.

Barceló ha explicat que la interlocució amb el Ministeri de Sanitat encara continua “oberta” i que en aquests moments els tècnics de les dues administracions estudien els criteris epidemiològics per a veure quins departaments de salut poden passar de fase. En la reunió que van mantindre el dimecres, ha explicat la consellera, va quedar obert “l’estudi amb detall” per a concretar la desescalada per departaments en el territori valencià.

La consellera ha dit que no és possible encara avançar la informació perquè encara no és definitiva. De fet, el govern espanyol ha convocat un consell interterritorial de Sanitat amb els responsables autonòmics del ram aquesta vesprada per a tancar els últims detalls.

La portaveu de l’executiu de Pedro Sánchez, María Jesús Montero, ha avançat que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, compareixerà a la vesprada per a anunciar quins són els territoris que podran passar a la fase 1 del pla de desconfinament. L’avanç en la desescalada s’ha decidit en base a “l’evidència científica” i no per “interessos partidistes” ni càlculs electorals”, ha afegit Montero.

Es podrà anar a les terrasses, però en les franges horàries establides

Barceló ha aclarit que aquest dilluns, 11 de maig, es preveu l’obertura del 30% de les terrasses dels establiments hotelers, però si la Comunitat Valenciana passa a la fase 1 de la desescalada, aquest percentatge puja al 50%. Barceló ha destacat que avançar en una fase no vol dir passar a la normalitat i ha recordat que es continuen mantenint les franges horàries. Per tant, es podrà anar a les terrasses, però dins de les hores que correspon a cada col·lectiu. A més, ha demanat a la ciutadania que continue mantenint la distància social i que es llave les mans sovint.

També et pot interessar

stats