Sanitat ingressarà 210 milions addicionals a les comunitats autònomes per a fer front a la pandèmia

L’objectiu és que puguen fer front a les despeses que comporta la lluita contra la pandèmia del coronavirus.0

El ministre Salvador Illa, aquest dijous
El ministre Salvador Illa, aquest dijous

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que posarà a disposició de les comunitats autònomes 210 milions d’euros per a fer front a les despeses que comporta la lluita contra el coronavirus. La pandèmia ja deixa a Espanya més de 17.000 persones contagiades i quasi 800 morts, segons l'últim balanç de les autoritats sanitàries.

Illa ha aclarit que aquests diners es transferiran addicionalment a les entregues a compte i als fons de liquiditat aprovats pel Consell de Ministres.

A més, Illa ha anunciat que el protocol d’actuació per a residències de persones major existent des del 5 de març es converteix en una orde ministerial per la seua condició de grup de risc en la pandèmia.

El ministre també ha explicat que ha encomanat al Ministeri de Transició Ecològica que realitze les accions pertinents per a garantir els subministraments bàsics, com ara l’electricitat, a tota la ciutadania durant la crisi.

D’altra banda, ha alertat que estem arribant “als moments més durs de la pandèmia amb un increment de casos”. “En els pròxims dies arribarem al pic de contagis”, ha afirmat.

30.000 nous sanitaris

Per a fer front a aquest agreujament de la situació, ha dit que s’han incorporat 30.000 professionals al sistema sanitari a Espanya: 8.000 MIR, 11.000 infermers i infermeres amb les proves selectives aprovades i sense plaça, 10.000 estudiants d’infermeria d’últim curs i 7.000 estudiants de medicina en la mateixa situació.

Pel que fa als subministres de productes sanitaris, el ministre de Sanitat ha aountat que “s’ha emés una orde per a conéixer els importadors i fabricants que disposen d’estocs i materials i també les empreses que tenen capacitat de fabricar més unitats. L’objectiu és garantir l’equitat i la cohesió dels sistema sanitari en tot l’estat espanyol.

Garantir el subministrament de productes sanitaris

Illa ha dit també que el govern espanyol reforçarà els mecanismes de compra i ha encomanat al Ministeri d’Indústria controlar la producció d’aquests materials perquè estiguen al màxim ritme de producció possible per a garantir-ne la disponibilitat.

Per últim, el ministre ha volgut destacar la “disciplina social de la societat espanyola en aquests moments”. També ha agraït la tasca dels professionals del sistema sanitari espanyol durant la crisi.

També et pot interessar

stats