Sanitat farà seguiment dels turistes que arriben a la Comunitat Valenciana si donen positiu

Barceló apel·la a la responsabilitat de la ciutadania per a previndre rebrots de la Covid-19.

Aeroport de l'Altet a Alacant
Aeroport de l'Altet a Alacant

La Conselleria de Sanitat farà un seguiment dels turistes que arriben a la Comunitat Valenciana a través de ports i aeroports en cas que donen positiu en Covid-19, segons ha afirmat la consellera, Ana Barceló, durant una visita aquest dimarts a l’hospital de campanya d’Alacant. Allà ha llançat també un missatge de prudència per a apel·lar a la responsabilitat dels turistes nacionals i previndre, així, rebrots de la malaltia.

El control als ports i aeroports, segons ha recordat Barceló, correspon a Sanitat Exterior, organisme que depén del Ministeri de Sanitat. En tot cas, ha incidit que si s’hi detecten contagis, serà la Conselleria l’encarregada de fer el seguiment i el rastreig del cas. “El dia 21 s’obrin les fronteres amb altres països i part de la tasca que ha de dur a terme Sanitat Exterior en ports i aeroports també ens correspon a nosaltres”, ha afirmat.

La responsable sanitària ha assenyalat també que hi ha protocols anti-Covid-19 que es mantindran, com ara els dobles circuits als centres de salut per a pacients amb coronavirus i sense. Pel que fa a l’obertura dels centres de salut a la vesprada, Barceló ho deixa al criteri de cada departament de salut.

També et pot interessar

stats