Sanitat expedienta Ribera Salud pel trasllat de sanitaris a Torrejón de Ardoz

La Conselleria vol saber el nombre de professionals traslladats des dels departaments d’Elx-Crevillent i de Torrevella.

Imatge exterior de l'Hospital de Torrevella, un dels que hauria traslladat sanitaris
Imatge exterior de l'Hospital de Torrevella, un dels que hauria traslladat sanitaris / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat ha informat a través d’una nota de premsa que ha obert un expedient informatiu a l’empresa Ribera Salud, concessionària dels departaments d’Elx-Crevillent i de Torrevella, per a sol·licitar informació sobre el nombre de treballadors que han traslladat a l'Hospital de Torrejón de Ardoz, a Madrid.

Sanitat vol saber les categories professionals i el temps que han estat en aquest centre madrileny, que havia de fer un test massiu a tota la població en què també participaven els sanitaris valencians desplaçats. També vol saber quan van començar aquests desplaçaments i quan està previst que es reincorporen als seus centres.

El test massiu s'havia anunciat com el més gran d'Espanya i havia de començar aquest dimecres al recinte firal de Torrejón, fins i tot s'havia publicitat a través de les xarxes socials. Les 130.000 persones que viuen a la localitat estaven convocades, però no havien rebut cap comunicat oficial de l'Ajuntament, que dimarts va desconvocar d'urgència aquestes proves epidemiològiques. Ha al·legat, per a això, que no hi havia cap data oficial acordada.

Tot apunta que la Conselleria de Sanitat de Madrid no havia autoritzat aquests tests. La Conselleria de Sanitat valenciana també s'ha vist esguitada en aquesta polèmica, perquè vora cent professionals dels departaments d'Elx-Crevillent i Torrevella estan des de diumenge atrapats en hotels esperant per a fer les proves, que ja no es duran a terme. Els havien traslladat fins a Torrejón en tres autobusos.

Per això, la Conselleria de Sanitat reclama respostes a Ribera Salud, que també gestiona l'Hospital de Torrejón. Vol saber quant de temps fa que els sanitaris valencians estan a la localitat i des de quan s'han fet els desplaçaments. També ha preguntat a l'empresa sobre la data prevista perquè es reincorporen als centres d'origen, així com de quina manera han substituït aquests professionals. L'objectiu és saber quines repercussions ha pogut tindre el moviment de sanitaris “en la prestació assistencial a la població” que atenen aquests dos departaments de salut.

També et pot interessar

stats