Sanitat estudia una desescalada "amb cautela i mesura” per a bars, restaurants i sector de l’oci

La Conselleria constitueix una taula de diàleg amb els sectors que es reunirà de nou el dimarts 23 de febrer.

Imatge de la reunió d'aquest dimarts
Imatge de la reunió d'aquest dimarts / À Punt NTC.

La Conselleria de Sanitat Universal i els representants de bars, restaurants i del sector de l’oci s’han reunit aquest dimarts per tal d’analitzar i planificar les mesures que es posaran damunt de la taula de cara al pròxim pla de desescalada a partir de l’1 de març a la Comunitat Valenciana. En aquesta reunió també ha participat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

A l’eixida de la reunió, els representants dels sectors han mostrat la seua satisfacció per l’avanç i han manifestat el seu compromís amb la salut dels ciutadans.

Així, Víctor Pérez, president de la Federació d’Oci, Turisme i Joc de la Comunitat Valenciana (Fotur), ha assegurat que la trobada ha sigut un “èxit”. “L’objectiu de la reunió no era eixir amb unes mesures sota el braç amb un dia d’obertura, sinó que el sector de l'hoteleria i l'oci estiguéra en la taula de diàleg, en el lloc on es prenen les decisions”, ha matisat.

Malgrat que ha precisat que encara no hi ha cap mesura específica, aquest matí Pérez ja havia avançat en Les notícies del matí d’À Punt que demanarien “obrir les terrasses, els interiors amb el 50% d’aforament i també els salons de noces i esdeveniments, ja que estan en espais amplis”.

Conéixer les mesures amb antelació, a més, permetrà a aquest sector “organitzar-se millor”, per exemple, quant als ERTO, han sostingut. “Estar-hi no significa imposar cap de les nostres propostes. L'última paraula és de Sanitat”, s’ha puntualitzat. Després de tot, “volem clients, no pacients”, ha conclòs Pérez.

Els representants dels bars, restaurants i l’oci nocturn també han elogiat com se’ls ha explicat la situació des del rigor científic i en clau epidemiològica. “Ningú vol criminalitzar l'hoteleria com a causant de contagis. El problema és la interacció social, i en aquest punt la restauració i l’oci tenen un paper important”, han recalcat.

D’altra banda, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló ha plantejat la necessitat d’una reobertura “amb cautela i mesura” per tal de poder obrir “amb total seguretat per als treballadors i la ciutadania”.

A la trobada també han assistit el president de la Confederació Empresarial d’Hoteleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur), Manuel Espinar; i el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro.

Aquest dimarts mateix el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha rebutjat prendre mesures cautelaríssimes per a suspendre l’orde de la Generalitat que decreta el tancament de bars i restaurants fins a l’1 de març. El TSJ desestima així un recurs interposat per l'Associació de Restauradors de Castelló (Ashocas).

També et pot interessar

stats