Sanitat estudia mesures per a alleujar el confinament de les persones majors

El ministre Salvador Illa remarca que encara no estem en la fase de desescalada.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, hui al Congrés | Chema Moya (EFE)
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, hui al Congrés | Chema Moya (EFE)
23 d'abril 2020 - 13:54

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest dijous que el govern espanyol estudia mesures per a alleujar el confinament de les persones més grans “amb la màxima prudència i amb totes les garanties de seguretat”.

El mateix dia en què el govern espanyol ha detallat les condicions perquè els més menuts puguen eixir al carrer durant un hora al dia, Illa ha comparegut en la Comissió de Sanitat del Congrés per a donar informació sobre l’evolució de l’epidèmia. Insisteix que estem “eixint del túnel”, però destaca que encara no s’ha arribat a la fase de desescalada.

El ministre de Sanitat ha dit ser conscient de la situació dels majors i ha explicat que cada dia “estem més prop” d’aconseguir la situació que es busca. “Hem aconseguit reduir la transmissió del virus, però no podem abaixar la guàrdia i hem d’actuar amb prudència”, ha argumentat.

Illa, entre altres aspectes, ha defensat que en les pròximes setmanes serà fonamental reforçar l’atenció primària per a poder enfrontar el període de desescalada a tot el país.

També et pot interessar

stats