Sanitat estudia que els centres de salut òbriguen de vesprada en estiu

El Sindicat Mèdic qualifica d’“irresponsable” la mesura perquè un terç de la plantilla estarà de vacances i haurà menys personal.

VÍDEO | Sanitat estudia que els centres de salut òbriguen de vesprada en estiu

La Conselleria de Sanitat estudia la possibilitat que els centres de salut òbriguen fins les huit de la vesprada, en lloc de fins a les tres, durant els mesos de juliol, agost i setembre. Així, l’horari d’atenció s’estendria durant dotze hores, de 8:00 a 20:00 h, segons consta en una nota que la Direcció General d’Assistència Sanitària ha enviat a diversos departaments de salut. Des de Sanitat no confirma l’ampliació horària i es limita a dir que s’estudia a hores d’ara un pla per als pròxims mesos.

El Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM-CV) denuncia que la mesura és irresponsable perquè un terç de la plantilla estarà de vacances en aquests mesos. Argumenten que amb menys personal no podran fer front a una ampliació de horari en uns centres que ja estan sobrecarregats. “Hi haurà dificultats d’atenció, de qualitat d’atenció”, adverteix Andres Cánovas, secretari general de CESM-CV.

El sindicats reclama a Sanitat més contractacions per a poder garantir la qualitat assistencial, especialment en aquest context d’epidèmia, i alerta que no hi ha previst cap pla d’estiu per a contractar metges i infermeres, com altres anys. “No hi ha metges per a contractar, haurien d’haver fet una planificació amb sentit comú”, ha manifestat Cánovas. CESM-CV ha explicat que la Conselleria els presentarà aquest dijous un pla de desescalada que no ha negociat amb ells.

També et pot interessar

stats