Sanitat espera acabar la vacunació a les residències a principis de març

Unes 30.000 persones de centres de majors i diversitat funcional han sigut vacunades

Benilde Domingo, primera vacunada a les comarques del nord
Benilde Domingo, primera vacunada a les comarques del nord / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública espera que a principis de març s’haja finalitzat la vacunació tant a les residències de persones majors com a les de diversitat funcional. El departament de dirigeix Ana Barceló ha informat aquest dimarts a través d’una nota de premsa que 16.834 usuaris i usuàries d’aquestes residències i 13.223 professionals ja han sigut vacunades contra la Covid-19.

Així mateix, 3.931 professionals i 5.832 residents tenen ja la primera dosi de la vacuna. En total, segons dades de la Conselleria de Sanitat, s’han administrat 39.820 dosis de la vacuna als centres de persones majors i de diversitat funcional.

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, han mantingut aquest dimarts una reunió de treball per a avaluar el procés de vacunació en el sistema residencial de persones majors i de diversitat funcional a la Comunitat Valenciana.

Dependents de grau II i III no institucionalitzats, un gran repte de planificació i logística

Sanitat ha informat que la vacunació de persones dependents de grau II i III no institucionalitzades “suposa un gran repte de planificació i logística per la mobilitat molt reduïda i la complexitat en l'administració de les dosis a les llars comporta un gran esforç de planificació i de logística”.

En aquest sentit, ha explicat que els departaments d'Igualtat i Polítiques Inclusives, i de Sanitat Universal i Salut Pública, han establit un pla de col·laboració perquè la immunització d'aquest col·lectiu es duga a terme amb la major eficàcia possible.

La conselleria d’ Igualtat ha remés a Sanitat les dades de les persones dependents de grau II i III, així com dels usuaris del Servei d'Atenció a domicili (SAD) tant públic com privat i de les cuidadores de dependents; i del personal d'inspecció i valoració dels serveis socials.

Sobre aquest tema, han explicat, que des de la Conselleria d’Igualtat ja es remeten les dades degudament encriptades a Sanitat i no cal que els caps d'Atenció Primària de Serveis Socials aporten aquesta informació ni als hospitals, ni a les àrees o centres de salut d'atenció primària sanitaris, ja que poden ser suplantades per suposats estafadors per a cometre delictes sobre persones en situació de vulnerabilitat.

Un altre dels aspectes que s'han tractat en la reunió ha sigut la metodologia en el tractament i la unificació dels fluxos d'informació sobre l'estat de la vacunació que rep la Conselleria d'Igualtat.

Amb aquesta informació, el departament que dirigeix Mónica Oltra podrà començar a treballar en els nous protocols de seguretat als centres de persones majors, han afegit.

Actualment, i en les circumstàncies de contagi comunitari, han recordat que estan prohibides les eixides d'un sol dia; les visites necessiten cita prèvia i s'evita el contacte entre el familiar i el resident per la necessitat de mantindre la distància de seguretat, entre altres mesures.

Amb la immunitat tant de les persones que viuen als centres de majors i als de diversitat funcional, com del personal que els atén, la Conselleria ha manifestat que es plantejarà el canvi d'escenari en un sector molt vulnerable.

També et pot interessar

stats