Sanitat encarrega una app sobre la Covid-19 que permet geolocalizar mòbils

L’objectiu és recopilar dades sobre els desplaçaments de la població i les capacitats de les comunitats autònomes.

Sanitat encarrega una app sobre la Covid-19 que permet geolocalizar mòbils
Sanitat encarrega una app sobre la Covid-19 que permet geolocalizar mòbils
29 de març 2020 - 09:36

El Ministeri de Sanitat ha encarregat una aplicació digital per a geolocalitzar els mòbils dels usuaris en els dies previs i durant l'estat d'alarma per a “entendre els desplaçaments de la població” i veure les “capacitats sanitàries en cada província”.

Sanitat ha encomanat diferents objectius a la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, en virtut del decret de l'estat d'alarma, per a, entre altres, remetre al Ministeri de Sanitat informació de les comunitats autònomes, els centres hospitalaris públics i determinats centres hospitalaris privats.

Concretament, demana desenvolupar programari de recopilació de dades i una aplicació informàtica d'autoavaluació de símptomes mèdics per a la ciutadania que permetrà la geolocalització de l'usuari “únicament a l'efecte de verificar que es troba en la comunitat autònoma en què declara estar”.

El Ministeri insta, a més, a oferir canals d'informació fiable a la ciutadania, a través d'aplicacions, assistents o webs, i comptar amb informació real sobre la mobilitat de les persones en els dies previs i durant el confinament per a “entendre els desplaçaments de població i veure com de dimensionades estan les capacitats sanitàries en cada província”.

A la Comunitat Valenciana, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ja ha posat en marxa un registre per a sol·licitar cita en línia en cas de tindre símptomes de Covid-19, i un formulari d’autotest.

També et pot interessar

stats