Sanitat eleva a 59 els positius en el brot de Peníscola

Segons l'últim balanç hi ha 709 casos actius a la Comunitat Valenciana.

Peníscola, aquest dissabte
Peníscola, aquest dissabte / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat ha informat aquest dissabte de matí que ja hi ha 59 casos positius de coronavirus en el brot originat a la discoteca Ébano de Peníscola.

Després de la detecció dels positius, Salut Pública va establir un dispositiu especial de triatge de casos al qual s'han sotmés voluntàriament 588 persones.

D'aquest triatge han donat positiu per coronavirus 39 persones que, afegides als 20 positius ja determinats anteriorment, eleven fins al moment a 59 els casos positius en aquest brot.

Crida a la calma i a la responsabilitat individual

L'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha agraït a la Conselleria de Sanitat "el treball que s'ha fet, que ha sigut ràpid i contundent, ja que en dos dies s'han fet proves PCR a 588 persones i això és garantia de seguretat i de control.

"Estem ací per a sumar i multiplicar i des del primer minut hem col·laborat", ha afegit Andrés, que ha insistit que la població del Baix Maestrat "no és un poble 'after'. Aquí no hi ha botellots, només tenim una discoteca i els locals d'oci són unes poques terrasses. El nostre és un turisme familiar i això la gent ho sap i per això continua venint".

Igual que Andrés, el president de l'Agrupació d'Empresaris Turístics de Peníscola (Agretur), Francisco Ribera, en declaracions a À Punt Notícies, ha volgut fer una crida a la calma i a la responsabilitat individual, a l'ús de mascareta i el manteniment de la distància de seguretat com la millor manera de previndre els contagis.

"Estem davant d'un brot controlat, amb els casos controlats. El problema està encapsulat i Peníscola continua sent una destinació segura, on s'apliquen uns protocols de seguretat molt estrictes i on no pensen que siguen necessàries altres mesures addicionals", ha assegurat Rivera.

Alguns turistes que visiten Peníscola, com Adrián Marco i Carlos Pascual, veïns de Saragossa, consideren que més que tancar els locals d'oci nocturn, "el que cal és prendre mesures per a controlar i restringir l'aforament".

Per la seua banda, alguns joves de la localitat, com Fran Arnu, pensen que "s'està culpabilitzant els joves, quan hi ha moltes responsabilitats en joc, moltes incògnites i poca coherència".

Segon l'últim balanç de dades del coronavirus d'aquest dissabte, a la Comunitat Valenciana hi ha 709 casos actius.

També et pot interessar

stats