Sanitat detecta incompliments en el primer cap de setmana amb locals d’oci nocturn oberts de dia

A la ciutat d'Alacant la Policia Local ha imposat 58 sancions per desobediència.

La Policia Local d’Alacant en un dels dispositus de control de trànsit
La Policia Local d’Alacant en un dels dispositus de control de trànsit / Ajuntament d'Alacant

La Conselleria de Sanitat ha detectat incompliments de les mesures anti-Covid en el primer dissabte amb locals d'oci nocturn oberts durant el dia. En declaracions a À Punt Notícies, les autoritats sanitàries valencianes han subratllat que, tot i que han sigut casos puntuals, s'han registrat a tot el territori valencià.

Les infraccions més freqüents són les referents a l'aforament, que s'ha establit en un màxim del 50%, i en el control de la distància de dos metres entre taules. Sanitat ha instat els empresaris del sector a prendre mesures perquè es respecten les mesures que busquen frenar la corba de contagis.

En aquesta línia, la Federació d'Oci i Turisme, Fotur, ha demanat als empresaris que col·laboren en el compliment de les mesures, que inclouen l'ús obligatori de la mascareta, la utilització de gel hidroalcohòlic i distància interpersonal d'un metre i mig.

El president de Fotur, Víctor Pérez defén que "ha de prevaldre la salut al comerç" i emfasitza la importància de complir "totes i cada una" de les mesures higienicosanitàries.

Sancions a 12 locals i a 29 persones a la ciutat d'Alacant

La Policia Local d'Alacant ha imposat 58 denúncies per incompliment de les mesures anti-Covid vigents. L'operatiu de vigilància ha sancionat 12 locals de la ciutat per sobrepassar els límits d'aforament, fer ús de pipes d'aigua i no respectar la distància de seguretat. A més, ha dissolt 9 festes en residències particulars. D'altra banda, els dispositius itinerants i controls de trànsit de la Policia Local han sancionat 29 persones, algunes d'elles més d'una vegada, per saltar-se el toc de queda i circular per la ciutat.

També et pot interessar

stats