Sanitat confirma un brot de sis casos a Burjassot, el tercer des del final de l'estat d'alarma

El de Castelló ja afecta 31 persones i a l'escorxador de Rafelbunyol continuen les proves entre la plantilla.

Ambulatori de Burjassot.
Ambulatori de Burjassot.

Burjassot (Horta Nord) ha registrat un augment de casos de Covid-19 de nou persones en només quatre dies, en passar d'un positiu actiu el 2 de juliol a 10 el dia 6, segons les dades desagregades per municipis que publica la Generalitat. En total, des del principi de la pandèmia a Burjassot s'han registrat 129 casos.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha confirmat que sis d'aquests nou casos corresponen a un brot únic familiar i s'està fent el seguiment de contactes. Els tres casos restants no hi estan relacionats.

L'alcalde, Rafael García, ha assegurat que "Salut Pública ha informat que els casos estan controlats, ja que s'han originat en la majoria en una celebració d'àmbit familiar". "Ja s'han fet totes les proves a les persones de l'entorn dels positius, però des d'ací vull fer una crida a la prudència i a la tranquil·litat", ha afegit García en una publicació en el seu Facebook.

Més casos a Castelló i més tests a Rafelbunyol

Des de l'eixida de l'estat d'alarma a la Comunitat Valenciana s'havien detectat dos rebrots, un en un escorxador de Rafelbunyol (Horta Nord), almenys amb nou persones infectades, i un altre a Castelló de la Plana, que afecta un grup format per diversos nuclis familiars, cap greu.

En aquest últim ha augmentat el nombre d'afectats pel brot de coronavirus detectat al barri de Sant Llorenç, però que també afecta els de Sant Agustí i les Cases de la Breva. Ja són 31 les persones contagiades a conseqüència d'una celebració familiar per les festes de Sant Joan.

En el brot que afecta una empresa càrnia, la Conselleria de Sanitat ha estat tot el matí d'aquest dimarts fent proves a més de cent treballadors i treballadores. El 85% de la plantilla ja ha passat per la prova i el nombre de casos actius es manté en tres, que estan en quarantena domiciliària. Durant les pròximes hores se sabran els resultats d'aquests nous tests a treballadors que comparteixen zones comunes amb companys que ja han donat positiu.

Per la seua part, un dels quatre funcionaris de la Conselleria de Justícia que estan en aïllament després que una companya de feina donara positiu en coronavirus ha obtingut un resultat negatiu en la prova PCR que li ha practicat la Conselleria de Sanitat, mentre que els altres tres continuen a l'espera de resultats.

També et pot interessar

stats