Sanitat confirma sis nous brots i 41 positius més a la Comunitat Valenciana

Els nous casos a València, Burjassot, Manises, Elx i Peníscola eleven a 20 els brots actius a la Comunitat Valenciana.

Sanitat confirma sis nous brots i 41 positius més a la Comunitat Valenciana
Sanitat confirma sis nous brots i 41 positius més a la Comunitat Valenciana

La conselleria de Sanitat ha informat de sis nous brots a la Comunitat Valenciana, que sumen un total de 38 nous positius, dels 41 nous casos que s’han produït en les últimes 24 hores. Així, ja s’eleven a 20 els contagis de grups de tres o més persones a la Comunitat Valenciana, que ara mateix en té 308 casos actius.

A Burjassot s’han reportat un nou brot a una ONG amb 10 positius per Covid-19. La ciutat de València n’ha registrat dos nous, amb set casos positius relacionats amb temporers de Lleida. Un altre nou brot a Manises deixa set casos positius més, un d’ells hospitalitzat.

Al Vinalopó Mitjà, s’ha declarat un nou focus a Elx implica tres famílies i en té 3 positius.

I a les comarques del nord, Peníscola (Baix Maestrat) suma un nou brot amb 11 casos importats: 3 de Saragossa, 2 de Madrid i 6 de Terol.

Nous contagis als brots de Gandia, Fortaleny i Santa Pola

Alguns dels brots prèviament actius continuen generant nous contagis. A Gandia (la Safor) s'han registrat 19 casos més, que eleven a 49 els contagis. I el brot de Fortaleny (Ribera Baixa) acumula tres nous positius, d'un total de sis casos.

A Alacant, un dels dos brots de Santa Pola (Baix Vinalopó), el qual es va produir en un entorn laboral, suma un cas més i eleva a cinc la xifra de contagis.

Sanitat també ha informat que el primer brot registrat a Peníscola s'ha reassignat a Càlig, també al Baix Maestrat.

Deu dies sense defuncions

Els 41 nous contagis eleven a 308 els casos actius. En la part positiva, la Comunitat Valenciana suma una nova jornada, la dècima, sense víctimes mortals per la Covid-19 –que ja ha matat 1.476 persones– i registra 58 noves altes.

Ara mateix hi ha 67 persones hospitalitzades per coronavirus en hospitals valencians, una menys que ahir. Dels pacients ingressats, cinc estan en unitats de cures intensives (dos a Alacant i tres a València).

La situació continua millorant a les residències de persones majors, les quals sumen 22 dies consecutius sense defuncions, l'última de les quals es va produir el passat 25 de juny. Quatre residències de la província de València i una de la de Castelló tenen algun pacient amb Covid-19. Tampoc cap dels nous contagis es localitza en aquests centres de majors.

La conselleria de Sanitat no donarà dades actualitzades fins al pròxim dilluns.

També et pot interessar

stats