Sanitat confirma l'existència d'un brot a Rafelbunyol

Les proves PCR detecten 7 casos actius relacionats amb treballadors d'una empresa càrnia, tres d'ells en una mateixa unitat familiar.

VÍDEO | Sanitat confirma l'existència d'un brot a Rafelbunyol

La Generalitat ha confirmat l’existència d’un brot de coronavirus a Rafelbunyol amb set casos, iniciat en una empresa càrnia del municipi de l’Horta Nord. Segons ha informat a través d’una nota de premsa, Salut Pública va iniciar una investigació de tres casos, membres d’un mateix nucli familiar, que presentaven una infecció activa per coronavirus.

Aquesta investigació va portar a estudiar possibles contactes a l’empresa on treballen. En concret, s’han fet proves PCR a 349 persones de la plantilla d’aquesta empresa.

Després de l’estudi i les comprovacions exhaustives de cada mostra, Salut Pública ha comprovat que 345 persones hi han donat negatiu i, aquest mateix dimecres, han sabut que n’hi ha quatre casos amb infecció activa, per la qual cosa confirma el brot epidèmic amb un total de set casos, inclosos els tres membres de la unitat familiar perquè es va iniciar l’estudi i el seguiment.

Baix índex de transmissió

El Departament de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat ha informat que realitzarà més proves per a confirmar la capacitat de transmissió. Així mateix ha dit que preveu realitzar tests PCR a uns 100 treballadors més.

Amb tot la Conselleria indica que segons les primeres estimacions epidemiològiques hi ha un baix índex de transmissió però considera oportú continuar realitzant PCR per a poder descartar més casos en tota aquesta àrea de treball.

Així mateix, ha comunicat que ha traslladat a l’empresa i al servei de prevenció de riscos laborals algunes prevencions avalades pel Ministeri de Sanitat.

La Conselleria de Sanitat recomana realitzar proves PCR als casos sospitosos en les primeres 24 hores. Es considera cas sospitós qualsevol persona amb un quadre clínic d'infecció respiratòria aguda d'aparició sobtada de qualsevol gravetat que cursa, entre altres, amb febre, tos o sensació de falta d'aire.

Altres símptomes com la odinofàgia, anòsmia, agèusia, dolors musculars, diarrees, dolor toràcic o cefalees, entre altres, poden ser considerats també símptomes de sospita d'infecció per SARS-CoV-2.

Tots els casos sospitosos es mantindran en aïllament a l'espera del resultat de la PCR i s'iniciarà la recerca dels seus contactes estrets.

L'alcalde de Rafelbunyol transmet tranquilitat

Per la seua banda, l’alcalde de Rafelbunyol, Fran López, ha transmés un missatge de tranquil·litat a la població i ha avançat, en declaracions a À Punt, que l’ajuntament, per ara, no adoptarà cap mesura extraordinària perquè la Conselleria de Sanitat no li ha transmés que calguen. Assegura que les persones contagiades estan guardant la quarantena als seus domicilis i ha remarcat que la conselleria té ben identificat l’origen dels contagis, de manera que les activitats es poden seguir desenvolupant amb normalitat en aquest municipi de l’Horta Nord.

López ha admés que el terme “brot” pot espantar la ciutadania, però ha aclarit que s’ha qualificat així perquè, d’acord amb els protocols sanitaris, hi ha més de tres persones infectades.

També et pot interessar

stats