Sanitat confirma 1.178 contagis en l'últim dia, i Espanya ja supera els 300.000 des de l’inici de la pandèmia

La xifra total de defuncions arriba a 28.498, 26 més que en el balanç de dilluns, i 34 en l'última setmana.

Últimes dades oferides pel Ministeri de Sanitat, aquest dimarts
Últimes dades oferides pel Ministeri de Sanitat, aquest dimarts / À Punt NTC

El Ministeri de Sanitat ha notificat aquest dimarts 1.178 nous contagis de Covid-19 en les últimes 24 hores, més de 200 infeccions més que en el balanç d'aquest dilluns. Tot i això, la xifra total de casos ha pujat de 5.760 positius respecte a dilluns. Amb aquestes noves dades, la xifra global de casos de coronavirus diagnosticats des del començament de la pandèmia a Espanya és de 302.814.

La pandèmia ha tingut com a conseqüència 28.498 víctimes des del començament a Espanya, 26 més que el passat divendres. En els últims set dies, Sanitat ha informat de 34 defuncions.

La tendència ascendent dels nous contagis es reflecteix també en l’increment de les hospitalitzacions i ingressos a les Unitats de Cures Intensives al conjunt del país. Els últims set dies, 594 pacients amb Covid-19 han necessitat hospitalització, 32 més que dilluns. Augmenta també l’activitat a les UCI dels hospitals espanyols, ja que els últims set dies 41 pacients estan ingressats en aquestes àrees, cosa que incrementa en quatre el balanç anterior.

Analitzant la incidència del virus al territori espanyol, només dos comunitats autònomes, Madrid i Aragó, amb 292 i 365 nous contagis respectivament, concentren més de la meitat dels nous casos a Espanya. El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ja va avisar en la roda de premsa de dilluns passat de l'increment gradual de casos a Madrid, on el ritme de noves infeccions s’ha duplicat en els últims set dies.

També et pot interessar