Sanitat confina Benigànim durant 14 dies a causa de la situació epidemiològica de la població

Des de les 16:00 es restringeix l'entrada i eixida de persones i es tanquen centres de tercera edat, gimnasos i restauració.

La Guàrdia Civil tanca els accesos de Benigànim, aquest dilluns
La Guàrdia Civil tanca els accesos de Benigànim, aquest dilluns / Efe

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha dictat una resolució per la qual es confina Benigànim (Vall d'Albaida) durant 14 dies naturals a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19 que viu en l'actualitat la població. De fet, ja són 75 els afectats i en les últimes hores s'han comunicat 51 casos nous al municipi. Aquest és el primer confinament d'un municipi valencià des que es va alçar l'estat d'alarma. El confinament serà efectiu des de les 16:00 hores.

Entre aquestes mesures addicionals, que entre en vigor aquesta mateixa vesprada, hi ha la restricció d'entrada i eixida del municipi de persones excepte en supòsits molt concrets: anar al metge, anar a treballar, tornar al lloc de residència habitual, cuidar persones majors menors o dependents, força major o qualsevol altra activitat de naturalesa semblant. La circulació per carretera i vials que transcórreguen o travessen el territori de Benigànim estarà permesa, sempre que tinguen origen i destinació fora del municipi. Se suspén així mateix l'activitat educativa i formativa presencial en tots els centres i nivells, incloses les escoles infantils.

El confinament implica reduir la mobilitat del poble al mínim possible. L'Ajuntament ha ampliat les mesures ja anunciades fa uns dies. Les mesures excepcionals contemplen la suspensió de l'activitat educativa de forma presencial en tots els centres i nivells, incloses les escoletes infantils, i també els espectacles esportius amb públic; bodes, batejos, comunions o qualsevol altre esdeveniment social amb persones convidades; l'assistència a llocs de culte excepte si manquen de públic o es tracta de funerals. En els funerals, les vetles tenen una limitació de 15 persones si són a l'aire lliure, i de 10 en espais tancats. La participació en la comitiva per a l'enterrament o cremació es restringeix a un màxim de 15 persones.

La situació actual epidemiològica en el municipi de Benigànim evidència un augment de la propagació del virus en la localitat, on s'ha produït un increment exponencial en la incidència d'aquesta malaltia. S'ha passat d'una incidència acumulada de 34,24 per 100.000 habitants en la setmana que va finalitzar el 16 d'agost, a una incidència de 994,46 en els últims 7 dies, i s'ha produït la pèrdua de traçabilitat dels casos.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assenyalat que l'increment de casos indica una transmissió comunitària sostinguda, per la qual cosa és necessària l'adopció d'aquestes mesures temporals, amb l'objectiu de frenar i pal·liar el risc de contagi. A més, ha agraït la col·laboració de l'Ajuntament i ha demanat prudència al veïnat.

L'alcaldessa demana "tranquil·litat" i "prudència" al veïnat

L'alcaldessa de Benigànim, María Amparo Canals, ha llançat un missatge de "prudència" i "tranquil·litat" als veïns del municipi i ha demanat "no moure's de casa" i seguir "en tot moment" les noves mesures addicionals que la Conselleria de Sanitat Universal ha acordat durant 14 dies. També ha indicat que el consistori només aplicarà les mesures establides per Sanitat i "vigilarà que es complisquen" en l'àmbit privat.

L’alcaldessa, també confinada des de fa deu dies, ha assegurat a À Punt que el poble és solidari i sempre ha respost amb responsabilitat. Espera que ho continue fent. A més, s’ha mostrat confiada en l’evolució positiva del brot.

Canals ha explicat que la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, es va posar en contacte anit amb ella per a comunicar-li les noves mesures adoptades i enviar-li la resolucióque aquesta vesprada es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Puig no descarta nous confinaments

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha valorat que no descarta dur a terme nous confinaments després del decretat a Benigànim "per a evitar al màxim els contagis" de Covid-19 que es puguen produir. "Si és necessari cal aplicar totes les mesures per a restringir i evitar al màxim els contagis que es poden produir. Per tant, és una mesura a favor de la seguretat sanitària de la ciutadania que cal prendre quan es veu que pot propagar-se el virus "més allà del raonable de la pandèmia", ha exposat el cap del Consell en una entrevista a la Cadena SER.

També et pot interessar

stats