Sanitat avisa del preocupant augment de la variant britànica

A la Comunitat Valenciana s’han confirmat 25 casos.

La majoria de casos estan relacionats epidemiològicament amb el Regne Unit
La majoria de casos estan relacionats epidemiològicament amb el Regne Unit / Óscar Cañas (Europa Press)

El Ministeri de Sanitat ha confirmat aquest dimarts que hi ha 267 casos de la variant britànica a Espanya, i ha avisat de l”important” augment que s’ha detectat en algunes comunitats autònomes, entre les quals hi ha la Comunitat Valenciana, que en té en aquests moments 25.

La majoria de casos estan relacionats epidemiològicament amb el Regne Unit, encara que algunes comunitats han comunicat positius amb els quals no s’ha pogut establir, de moment, aquest vincle. A més, la variant britànica es va detectar en aigües residuals de Granada el passat 17 de desembre.

En un informe sobre la variant britànica del coronavirus a Espanya realitzada pel Ministeri també es ressalta que diverses comunitats “han comunicat augments molt ràpids de la incidència de la variant”. Del total de casos, 59 s’han diagnosticat a Madrid; 45 a Andalusia; 29 a Cantàbria; 25 a les illes Balears; 25 també a la Comunitat Valenciana; 16 a Astúries, 15 a Múrcia; 14 a Castella-la Manxa; 9 a Castella i Lleó i al País Basc; 7 a Extremadura i a Galícia; 6 a Navarra; i 1 a Catalunya.

La variant britànica del coronavirus

El 14 de desembre de 2020, el Regne Unit va declarar un augment de la incidència de SARS-CoV-2 en algunes regions del país associada a una nova variant del virus, anomenada B.1.1.7, que té, segons sembla, una capacitat de transmissió més elevada. Malgrat això, aquesta nova variant no sembla que afecte l’eficàcia de la immunitat natural i, de moment, tampoc hi ha evidències que afecte de forma important l’eficàcia de les vacunes, tal com ha ressaltat el Ministeri de Sanitat.

També s’han notificat dues noves versions del coronavirus: una a Sud-àfrica, que ja s’ha detectat en diversos països europeus; i una altra al Japó, en quatre viatgers procedents del Brasil. S’ha confirmat l’existència d’un cas de la variant sud-africana, però cap de la brasilera.

També et pot interessar

stats